Skip to main content

Slow TV. Cum liniştim poporul cu televizorul: 12 ore de program TV cu imagini cu ...apă şi curenţi

 
Slow TV. Cum liniştim poporul cu televizorul: 12 ore de program TV cu imagini cu ...apă şi curenţi

Postul public norvegian, dorind să răspundă aşteptărilor abonaţilor săi, care se declară obosiţi de actualele programe TV, ce au un ritm de desfăşurare mult prea rapid, şi de intrigile complicate ale acestora, din cauza cărora sunt nevoiţi să schimbe foarte des canalul pe care îl vizionează, a descoperit formula câştigătoare, sub forma conceptului ”Slow TV”, scrie News.ro.

Publicitate

Luna viitoare, postul public de televiziune din Norvegia (NRK) va difuza timp de 12 ore, fără întrerupere, imagini din Saltstraumen, o mică strâmtoare situată la nord de Cercul Arctic, în care există cel mai rapid curent maritim din lume, informează Reuters. Aceasta este cea mai recentă emisiune programată de NRK în seria ”Slow TV”, ce cuprinde transmisiuni live ale unor evenimente obişnuite.

Printre emisiunile de acest tip difuzate deja de NRK s-au aflat o călătorie de şapte ore cu trenul de-a lungul Norvegiei, o călătorie pe mare de şase zile şi o emisiune extrem de lungă dedicată tricotajului, care a început cu tunsul oilor. Toate aceste emisiuni au avut un succes fenomenal în rândul abonaţilor postului NRK, care a început să experimenteze formatul ”Slow TV” încă din 2009.

Emisiunea dedicată strâmtorii Saltstraumen, ce face legătura între două fiorduri, va fi difuzată pe 20 mai, în intervalul orar 12.00 - 24.00.

Programul va include muzică, doi prezentatori şi mai multe explicaţii despre istoria, geologia şi natura acelui curent maritim, ce poate atinge o viteză de până la 40 de kilometri pe oră.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus