Skip to main content

Turcescu, interviu halucinant. De şase ori întrebat ce înseamnă ofiţer acoperit de tot atâtea ori a evitat un răspuns.

 
Robert Turcescu
Robert Turcescu

Fostul jurnalist Robert Turcescu, la primul interviu amplu în calitate de candidat la primăria generală a Capitalei, din partea PMP. 40 de minute a avut prima parte din interviul acordat de acesta lui Dan Tăpălagă, iar aproape toată discuţia s-a învârtit în jurul episodului din 2014, când Turcescu a recunoscut că ar fi fost ofiţer acoperit. Un interviu de citit pentru perserverenţa şi răbdarea jurnalistului Dan Tapalagă.

Publicitate

Robert Turcescu, întrebat de zeci de ori despre acel episod, a refuzat sub toate formele să răspundă la întrebările insistente ale jurnalistului Dan Tăpălagă.

Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"?” l-a întrebat de cel puţin şase ori Dan Tăpălagă pe Robert Turcescu. Şi de fiercare dată cel care acum este candidat din partea PMP la primăria generală a evitat să răspundă sau a a răspuns la rândul lui cu întrebări.

Tot Tăpălagă a citit, cuvânt cu cuvânt, textul publicat pe blog de Turcescu la momentul la care a recunoscut că este ofiţer acoperit. „E ceva greşit aici?”, a întrebat Tăpălagă. „E textul pe care l-am publicat la vremea respectivă”, a spus Turcescu, fără să infirme sau confirme. „În text e ceva greşit?” a insistat Tăpălagă. „E textul pe care l-am publicat pe blog. Dar va spun un lucru care cu siguranta sunt convins ca va va enerva.(...)Subiectul acesta din punctul meu de vedere este inchis.”, a continuat Turcescu.

Paginademedia.ro prezintă în continuare câteva fragmente din interviu (textul integral şi video, AICI):

Dan Tapalagă: Dle Turcescu dvs mergeti intr-un subiect despre care am spus: putem discuta. Dar haideti sa-l lamurim pe asta pe care dvs l-ati introdus.
Robert Turcescu: Iar eu v-am spus ca incepand cu septembrie 2014 in aparitii publice, in interviuri, in discutiile pe care le-am avut inclusiv impreuna dle Tapalaga, am mai discutat de acest subiect, da? Am oferit explicatii inclusiv in aparitiile mele televizate din ultimele zile.

DT: N-ati lamurit-o. Unu: Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"?
RT: N-am lamurit-o din punctul dvs de vedere.

DT: Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"? Pentru ce serviciu?
RT: Pentru nici un serviciu, dle Tapalaga.

DT: Dar ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"? Ce inseamna asta?
RT: Pentru ce serviciu a fost ofiter acoperit domnul Victor Ponta? Stiti asta astazi?

(...)

DT: Daca doriti o luam de la capat. Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"?
RT: Cunosc tehnica asta. Domnule Tapalaga, fac presa de 23 de ani. Am mai multi ani in presa decat dvs.

(..)

DT: O luam de la capat. Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"?
RT: Ce inseamna ca n-ati investigat din 2012 pana in 2014 nici dvs nici alti colegi de-ai dvs scandalul listei lui Oprea?

(...)

DT: Fata de acest electorat din Bucuresti imi fac datoria sa mai pun o ultima data doua intrebari care mi se par importante. 1. Ce inseamna "am fost colonel sub acoperire" si pentru ce serviciu ati lucrat?
RT: Uitati-va la declaratiile pe care le-am facut de-a lungul timpului, inclusiv declaratia pe care o cititi dvs este publica, da? Uitati-va la dezbaterile de azi din spatiul public si incercati dvs in momentul acesta sa lamuriti. Cred ca avem acum declaratii ale unui fost prim ministru....

DT: Sunteti in fata mea, in fata publicului, si aveti ocazia sa lamuriti dvs, nu eu!
RT: Va lamuresc asa, domnule Tapalaga: Nu am raspuns niciodata, nici ca jurnalist, nici in alta ipostaza, la ordinele vreunui serviciu secret. NI-CIO-DA-TA! Ma uit in ochii dvs si va spun acest lucru, da? Nici la comenzi editoriale, nici la altfel de comenzi, ca lucrurile sa fie limpezi din aceasta perspectiva. Ni-cio-da-ta. N-am turnat pe nimeni, n-am facut vizite la SRI, la SIE, n-am fost in padurea la Baneasa cum s-au dus de-a lungul anilor politicieni, decat de doua ori am fost prezent la SIE impreuna cu 20 si ceva de jurnalisti, odata la invitatia domnului Razvan Mihai Ungureanu, altadata la invitatia domnului Melescanu. Punct. Ca sa fie lucrurile foarte clare, insotit de jurnalisti. N-am batut la portile niciunui serviciu secret.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan andrei dan andrei
    d: Cand nu te duce mintea, nu trebuie sa cauti alte motive pentru a demonstra incapacitatea de a rationa...
    Traiesc fara sa ma afecteze grobianismul tau.... Ne vedem la votul de la alegerile locale din iunie 2016
    In plus, Robert Turcescu candideaza la Primaria Capitalei, nu la titlul de "Poarta suspinelor" ,pentru comentatorii unui site de media.
  • Aladin Ionescu Aladin Ionescu
    Dan Andronic probabil e frustrat , fiind doar capitan . Nu asa se face jurnalismul , hartuind invitatul . Doar ca foamea dupa clicuri e mare in online , chiar si la Hotnews . In locul lui Turcescu ma ridicam si plecam , recomandandu-i reporterului sa bea o cana de apa rece .
  • d d
    Si daca imi pun numele meu ce se va intampla? Vrei sa-ti pun si un link cu poza de buletin? Semn ca sustii si tu unul dintre multi tradatori din tara asta, de am ajuns in halul asta.. Dispret pentru tine, oricine ai fi si oriunde ai sta!
  • dan andrei dan andrei
    d: Pentru a avea cat de cat credbilitate, puteai sa iti semnezi postarea cu numele intreg.
    Asta, daca intelesul cuvantului "demnitate" iti evoca ceva cunoscut.
    Iuli: Romania de care te plangi are legi si unii cetateni chiar le respecta.
    Inclusiv, Robert Turcescu, pana la proba contrarie, semn ca poate candida la Primaria Capitalei.
  • d d
    Tradatorule! Cei care voteaza cu el, inseamna ca isi doresc raul Romaniei.
  • Iuli Iuli
    Pai vin alegerile, bineinteles ca evita. Eu nu inteleg cum are voie acest om sa candideze, la fel si cei cu dosare penale.. Romania asta..

Trimite un comentariu

sus