Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: "Nicolae Pleşiţă, securistul care a vrut să arunce în aer Radio Europa Liberă"

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: "Nicolae Pleşiţă, securistul care a vrut  să arunce în aer Radio Europa Liberă"

Cazul evreilor arestaţi pentru ca au spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, istoria preotului român care i-a sfidat pe Hitler şi pe Stalin, primarii cu probleme penale care candidează pentru un nou mandat şi povestea securistului care a vrut să arunce în aer Radio România Liberă se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"Nicolae Pleşiţă, securistul care a vrut să arunce în aer Radio Europa Liberă", titrează Weekend Adevărul.

"I-a adus pe partizanii anticomunişti din munţi în faţa plutonului de execuţie. A finanţat cu peste un milion de dolari acte de terorism, coordonate de celebrul Carlos Şacalul. A plănuit atentate cu bombă împotriva românilor din exil şi a pus la cale explozia sediului Europa Liberă din Munchen! În legătură cu trecutul său, generalul de Securitate Nicole Pleşiţă a avut un singur regret: că n-a reuşit să-i omoare pe toţi", scrie ediţia de weekend a cotidianului deţinut de Cristian Burci.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi. România liberă:

România liberă: "Preotul român care i-a sfidat pe Hitler şi pe Stalin". Una dintre cele mai eroice figuri ale României din secolul XX este un preot complet necunoscut de marea majoritate dintre noi. Este vorba de Liviu Pandrea din Cluj, care a avut curajul să îi sfideze deopotrivă pe Hitler şi pe Stalin. Atitudinea sa nu a rămas fără consecinţe, căci a fost nevoit să trăiască, să slujească şi să predice în clandestinitate în perioada octombrie 1948 - 4 iunie 1953, când a fost arestat în urma unei trădări.

Jurnalul Naţional: "Nici DNA-ul nu-i mai sperie". În ciuda problemelor penale şi a dosarelor DNA, mulţi dintre foştii sau actualii primari vor candida pentru un nou mandat. Edilul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, urmează să-şi lanseze candidatura. Abia scăpată de arestul la domiciliu, Olguţa Vasilescu va candida şi ea.

Evenimentul zilei: "Avocatul Mossadului descinde la Bucureşti ca să-i apare pe cei care au spionat-o pe Codruţa Kovesi. Misteriosul rol jucat de Mordechai Tzivin în dosarul teroristului Omoar Hayssam". Apărătorul israelian a anunţat că îi va reprezenta pe evreii arestaţi la Bucureşti. Acum 9 ani, avocatul a dat un interviu în care a lăsat să se înţeleagă că Israelul este interesat de eliberarea lui Hayssam. La scurt timp, Omar a fost arestat în Siria pentru atingerea adusă securităţii naţionale.

Gazeta Sporturilor: "Zâmbet în subsol! Giulia şi Jole sunt cele două italience care au adus prima cupă europeană pentru voleiul feminin românesc". Voleibalistele au discutat pentru cititorii GSP despre sala de la subsolul Sun Plaza, unde s-a disputat finala Challenge Cup, câştigată de CSM Bucureşti.

Libertatea: "A fost impresionat de ultima rugăciune. Patrichi, îngropat de Gigi Becali". Nu doar mormântul i-a fost pus la dispoziţie marelui coregraf dispărut, dar Becali l-a şi spovedit, mergând la căpătâiul muribundului cu duhovnicul său.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Radio Europa Libera nu "Radio Romania Libera" cum scrie in primul paragraf din acest articol..
    Pentru cei ce sunt interesati de povestea Radio Europa Libera recomand filmul "Razboi pe calea undelor".

Trimite un comentariu

sus