Skip to main content

Ziarele de satiră. Caţavencii: Deconspiraţii din Caraibe. Kamikaze: Legalizaţi manijuleala

 
Ziarele de satiră. Caţavencii: Deconspiraţii din Caraibe. Kamikaze: Legalizaţi manijuleala

Săptămânalul de satiră Caţavencii ironizează scandalul Panama Papers printr-o caricatură în care apar Vladimir Putin, Sorin Ovidiu Vîntu, Cristi Borcea, David Cameron şi Lionel Messi în rolul "piraţilor din Caraibe".

Publicitate

"Mega-scandalul conturilor din Panama le dă idei scenariştilor: Deconspiraţii din Caraibe", titrează Caţavencii.

"Măi golănaşilor, vedeţi şi voi mulţimea aia de nave de la orizont? Hopaaa! E flota a 6-a americană! Putin, Cameron, Borcea, Messi, Platini, ăştia care nu v-aţi plătit taxele, hai repede, fuga în pădure!... Ho,ho,ho! Staţi, băi, fraierilor că v-am păcălit. E flota lui Liviu Luca! Mi-aduce în Panama ce mai aveam prin Cipru, ia uite-l şi pe Roşca cum fumează pe punte. Stinge ţigara, băi, şpăgarule, că ne dai de gol la paza de coastă!", spune Sorin Ovidiu Vîntu în varianta caricaturizată.

Revista Kamikaze abordează un cu totul alt subiect. "Legalizaţi manjuleala", titrează publicaţia de satiră. Pe copertă apar Traian Băsescu în rolul lui "Cheloo de la Paradiţii", Victor Ponta, în rolul lui "Puye de la LA Famiglia" Ion Iliescu (Mamaee) şi Klaus Iohannis (2TAC Avaru).

Iar Academia Caţavencu are pe copertă titlul "Prefacerea lumii". Ziarul de satiră a publicat pe prima pagină o caricatură care îi înfăţişează pe Dumnezeu şi profetul Mahomed care joacă şah.

GALERIE FOTO. Ediţiile din această săptămână ale săptămânalelor de satiră:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus