Skip to main content

Andrei Pleşu, distribuit cu "Cine a inventat apa"

 
andrei plesu_kanal d
andrei plesu_kanal d

"Dacă sîntem aşa de deştepţi (şi sînt gata să accept că nu sîntem de lepădat), cum de ajungem, mereu, pe mîna unor politicieni atît de mediocri?", se întreabă Andrei Pleşu într-un articol publicat pe blogul Adevărul. Materialul a fost pe placul internauţilor motiv pentru care a circulat intens pe Facebook.

Publicitate

Textul intitulat "Cine a inventat apa" a fost distribuit de aproape 400 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articolul lui Andrei Pleşu:

"Să nu mi se spună că n-avem de unde alege, că de vină sînt intelectualii „care nu se bagă“ (sau care se bagă greşit...), că e vina Uniunii Europene, a americanilor şi a „străinilor” în general. Astea sînt moduri de a evacua problema, de a ne spăla pe mîini, înlocuind luciditatea cu o „istorică” victimizare. (...) Dar să contemplăm, dincolo de scena politică, lumea presei. Nu vi se întîmplă, frecvent, să vă uitaţi la diverse emisiuni de televiziune şi să vă întrebaţi, după cîteva minute, cine sînt „protagoniştii” guralivi care „analizează” situaţiunea, dau note, dau „idei”, dau ghionturi în dreapta şi-n stînga? Eu unul mă aud spunînd mereu: „P-ăsta de unde l-au scos? Ăsta cine e, de fapt? Prin ce isprăvi profesionale, prin ce calităţi intelectuale şi carismatice se recomandă?” Trăim sub invazia unor anonimi fuduli, care n-au făcut şi nu fac nimic în viaţă, în afară de prestaţia lor zeloasă prin diverse studiouri TV."

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe Biziday.ro, una de pe blogul lui Cătălin Tolontan şi una de pe blogul lui Vlad Petreanu.

1. Blogurile Adevarul, “Cine a inventat apa”, de Andrei Pleşu,

- 396 shares;

2. Biziday.ro, “Licitaţii, preţuri şi manipulări”, de Moise Guran,

- 245 shares;

3. Tolo.ro, “DNA AUDIAZĂ MARTORI ŞI SE PREGĂTEŞTE SĂ DESCHIDĂ UN DOSAR PE CORUPŢIA HEXI DIN SPITALE. DE CE NU CONVOACĂ PARLAMENTUL CONDUCEREA SRI CA SĂ AFLĂM CE-I CU INFORMĂRILE?”,

- 155 shares;

4. Petreanu.ro, “Viaţa (şi moartea) fără antibiotic”,

- 139 shares;

5. Blogurile Adevarul, “Nu vă pierdeţi cu Firea!”, de Traian Ungureanu,

- 138 shares.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus