Skip to main content

Kamara, reacţie dură la adresa lui Buzdugan şi Morar: „Sunt uluit si ma simt jignit, dupa ce am auzit comentariile celor doi”

 
Kamara, reacţie dură la adresa lui Buzdugan şi Morar: „Sunt uluit si ma simt jignit, dupa ce am auzit comentariile celor doi”

Artistul Kamara Ghedi, de la trupa AlbNegru, a reacţionat dur, într-o postare care a circulat intens pe Facebook, la afirmaţiile rasiste făcute de Daniel Buzdugan şi Mihai Morar la Radio Zu.

Publicitate

„Sunt Român, de o altă culoare decât cea care le place celor doi prezentatori de la Radio Zu, care nu fac cinste breslei lor. Ce invata un copil in 2016, ascultand acesti doi prezentatori? Ca un om negru e o maimuta?”, a scris Kamara pe pagina sa de Facebook. Mesajul său a fost distribuit de peste 2.200 de ori pe Facebook.

„Atat UE cat si FIFA se lupta din rasputeri impotriva Rasismului si uite in ce situatie ne pun ce doi in faţa lumii. Ei nu isi dau seama ca spusele lor pot influenta negativ lumea care ii asculta si pot trezi un tavalug fara precedent asupra noastra?”, a mai precizat artistul.

Reaminim că Buzdugan şi Morar, de la Radio ZU, au făcut o serie de „glume” deplasate la adresa suporterilor congolezi, în contextul amicalului România - Congo. Cei doi au folosir expresii precum „macaci, maimuţe, ”

Reamintim câteva dintre "glumele" deplasate făcute de Buzdugan şi Morar în matinalul de la Radio ZU, din 26 mai:
  • Noi îl avem pe Father Chicken, ei îl au pe Father Monkey.
  • Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuţe, au fost susţinuţi de 8.000 de maimuţe.
  • Zicem de maimuţe pentru că pregătim ceva cu maimuţe la Radio ZU.
  • Galeria lui Congo se cheamă Coadă de maimuţă.
  • La intrările în stadionul unde s-a ţinut meciul cică era o coadă de maimuţe, n-ai văzut aşa ceva.
  • Care e diferenţa între antrenorul nostru şi cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenoul lui Congo crede în Cimpanzeu.
  • Au jucat cu gorilienii, practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Ăia au muşchi, se ascund prin copaci…
Fragmente din matinalul de la Radio ZU pot fi ascultate AICI.

Textul integral al lui Kamara, în continuare:

„Sunt uluit si ma simt jignit, dupa ce am auzit comentariile celor doi prezentatori de la Radio Zu. S-a mers prea departe si pot fi repercusiunil atat la nivel national cat si international. Nu vad nicio o urma de gluma in vorbele lor. Sunt Român, de o altă culoare decât cea care le place celor doi prezentatori de la Radio Zu, care nu fac cinste breslei lor.

Ce invata un copil in 2016, ascultand acesti doi prezentatori? Ca un om negru e o maimuta? Oare se gandesc ca aceste comentarii deplasate se pot revarsa si asupra Nationalei noastre la proximul Campionat European? Chiar in meciul cu Franta. Pentru ca cei doi au atacat indirect si Nationala Frantei.

Lipsa de bun simt si de ratiune sunt "Calitatile" celor doi prezentatori de la Radio Zu, care par sa nu mai inteleaga pe ce lume traim. De ieri pana acum am plans de 3 ori. De aici din Moscova, de la Campionatul Mondial "Art Football", va spun ca toti cei de langa mine, indiferent de natie sau de culoare sunt socati de cele auzite.

Morar si Buzdugan au depasit o linie sensibila si nu mai au cum sa dea inapoi. Aceasta iesire ar trebui sa insemne si iesirea lor din lumea Radioului si a Televiziunii, definitiv.

Daca acestia mai raman in Audio Vizual, ii rog frumos sa nu imi mai difuzeze nicio piesa in viata lor, pentru ca m-as simti tare prost sa stiu ca ei imi asculta sau difuzeaza muzica din obligatie, din moment ce pentru ei sunt doar o "maimuta". Nu au scuze pentru asa ceva.

Atat UE cat si FIFA se lupta din rasputeri impotriva Rasismului si uite in ce situatie ne pun ce doi in faţa lumii. Ei nu isi dau seama ca spusele lor pot influenta negativ lumea care ii asculta si pot trezi un tavalug fara precedent asupra noastra? Dincolo de CNA, sper ca Trustul Intact cu care am lucrat cu mare placere in nenumarate randuri, sa se sesizeze, pentru ca stiu ca asta nu e parere lor, altfel nu ma contactau pentru a lucra la toate proiectele la care am lucrat de a lungul anilor.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vasile gheorghe vasile gheorghe
    Doresc sa fiu administrator.sau moderator.
  • Catalin Catalin
    Mda... mi-ati editat comentariul, adica ati ascuns 80% din el, desi NU AM folosit nici un cuvant indecent!
    In ceea ce priveste limbajul "intolerant" sau "jignitor" la ce se refera acesta? Faptul ca am spus ca Kamara ***e, pacat ca nu pot urca o poza pentru exemplificare.
    Am precizat si in postul initial ca nu are nici o legatura comentariul meu cu culoare pielii lui Kamara, am spus ca stiu o groaza de caucazieni ***.
    Nu va inteleg, moderarea voastra mi se pare mega penibila!
  • moise moise
    nu imi place Kamara, nu are deloc voce de cantaret, dar are dreptate
    cei 2 ar trebui sa plece pentru totdeauna din audio-vizual...
    10 minute de scapari si greseli???..
    Era o greseala daca le zbura porumbelul pe gura o data, isi dadeau seama si isi cereau scuze in minutul urmator, dar nu asa, sa persisti in greseala si scuze dupa o saptamana.
    Desi, daca Huidu a revenit pe tv dupa ce a omorat 3 oameni, astia 2 nu au omorat pe nimeni, ci poate respectul unei natii sau respectul tuturor pentru aceasta natie..
    Pacat
  • Catalin Catalin
    Adevarul este mai Kamara ***...
    ***ri :)
    Si nu mai luati ca "bai retrogradule.... bai nesimtitule... " si altele de gen... doar priviti la mutra lui.
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    @Marian, @Cosmin. Ne cerem scuze pentru comentariul apărut. A fost o scăpare. Comentariul a încălcat regulile de comentare de pe Paginademedia.ro, drept urmare a fost șters.
  • Iuli Iuli
    De ce stergeti comentariul? Nu avem dreptul la opinii? Toti trebuie sa injuram si sa criticam ZU pentru glumele lor?
    Eu am o parere despre Karama: un nimeni. Cautati-l pe google, nu-l gasiti!

    Pacat ca traim intr-o tara unde critica romanii pentru ca ei au avut niste "glume" la adresa celor din Congo. Treziti-va! Romanii in strainatate sunt injurati si batuti din cauza rasismului, ***.

    Sunt dezamagit de Pagina de media, un jurnalist adevarat accepta si criticile si aprecierile la o stire .. Pacat.
  • Cosmin Cosmin
    Frumos din partea voastra, Paginademedia, ca acceptati comentarii rasiste. @iuli tocmia l-a facut "***" pe kamara. S-a zis cu moderarea comentariilor.
  • Cris Cris
    Morarși Buzdugan"Doi țărani, veneau săracii, ***",și apare un mare amator de manele "Iuli",care sa îmi dea mie lecții de civilizație. ...băiete, ai citit vreo carte în viata?
  • marian marian
    nu pot sa cred ca ati permis postarea cometariului lui Iuli...

Trimite un comentariu

sus