Skip to main content

Denise Rifai: O să îi rog pe cei de la CNA să îmi spună ce întrebări nepotrivite am pus

 
Denise Rifai: O să îi rog pe cei de la CNA să îmi spună ce întrebări nepotrivite am pus

"O să îi rog pe cei de la CNA să îmi spună ce întrebări nepotrivite am pus", a declarat Denise Rifai pentru Paginademedia.ro. Reacția realizatoarei de la Realitatea TV vine după ce, ieri, un membru CNA s-a autosezisat și a cerut o monitorizare a emisiunilor electorale.

Dorina Rusu, membru CNA, declara ieri pentru Paginademedia.ro că a luat în vedere această emisiune pentru posibile încălcări legate de rolul moderatorului în emisiune.

Publicitate

Denise Rifai, pentru Paginademedia.ro:

"Dacă emisiunile sunt urmărite integral, nimeni nu mă poate acuza că mi-am depășit atribuțiile de moderator. Sunt pusă la zid că pun întrebări normale."

E deranjată de faptul că a ajuns ținta ironiilor pe Facebook?

"Mă simt deranjată de faptul că lumea e revoltată de calitatea întrebărilor, și nu de calitatea invitaților. Când îi întrebi de cum se face bugetul și ei nu știu să răspundă sau de câte școli sunt în sector și nu știu nu e de interes? Nu te revolți?

Era nevoie de o decredibilizare a mea pentru a acoperi lipsa de competență a unor candidați. Sunt și mulți care mă apreciază, care m-au lăudat, nu m-au certat.

E o clepsidră întoarsă invers. Atenția s-a dus spre mine, nu spre candidați. Pe ei trebuie pusă lupa. Nu e bine."

Din declarațiile Denisei Rifai pentru Paginademedia.ro:

"Formatul emisiunii mele este unul tehnic, orientat pe teme legate de administrație publică locală. Chiar dacă îi întreb de sloganul lor, de exemplu, îi duc tot spre zona tehnică, spre chestiuni ce țin de aria lor."

"Singura zonă altfel este partea de întrebări biografice și de prezentare de la începutul emisiunilor. Îi spun, de exemplu, lui Cristian Popescu că e omul din umbra denunțătoarei Măgureanu sau că presa a scris că și-a bătut nevasta."

Relevanța acestor întrebări?

"Este portretul individului pe care îl avem în persoana candidatului. Sunt elemente ce surprind viața candidatului respectiv, publicate de colegii noștri, de jurnaliști de investigație. Chiar subliniez că “presa a scris că”. În plus, ei sunt în studio, pot interveni dacă li se pare că este ceva incorect, îi las, normal, să își spună punctul de vedere."

"Ce este realmente comic stă în răspunsurile candidaților. Comic, dar și tragic. Eu sunt siderată de calitatea candidaților pentru alegerile locale."

Mă simt deranjată de faptul că lumea e revoltată de calitatea întrebărilor, și nu de calitatea invitaților. Când îi întrebi de cum se face bugetul și ei nu știu să răspundă sau de câte școli sunt în sector și nu știu nu e de interes?

Întrebarea cu spălatul șinelor?

"Ideea era că operatorul de salubrizare nu are în atribuții să curețe și calea de rulare a tramvaiului. RATB face asta, au și ieșit apoi să curețe.

"S-a încercat o decredibilizare a mea pentru a se diminua din efectul pe care emisiunea l-ar avea în rândul publicului, dacă accentul ar fi pus pe candidați."

Intenția CNA?

"Mi-aș dori să văd un CNA revoltat de calitatea răspunsurilor invitaților din platou, nu de întrebările pe care le pun eu. Întrebările sunt pertinente.

Sunt diferențe între ceea ce afișează candidații și sursele lor reale de venit. Nu putem, în contextul în care vedem tot felul de dezvăluiri din referatele DNA legate de folosirea în interes personal a bugetului public, să nu-i întrebăm ce fac în continuare, dacă ajung la primărie.

O să îi rog pe cei de la CNA să îmi indice exact ce întrebări au fost nepotrivite. Dacă emisiunile sunt urmărite integral, nimeni nu mă poate acuza că mi-am depășit atribuțiile de moderator.

Tonul discuțiilor?

"Tonul ține de moderator, sunt momente și momente. Eu nu am făcut o emisiune ca să am un ton dulce cu invitații. Poate e un ton mai revoltat. Dar când vezi că nu pot răspunde la întrebări simple, cum să nu te revolți?"

"Nu i-a obligat nimeni pe invitați să vină. Știau formatul și nimeni nu a refuzat."

Nu te deranjează că ești ținta ironiilor pe net?

"Mă deranjează un singur lucru. Că nu sunt revoltați de lipsa de competență a candidaților. Nu că un jurnalist i-a întrebat chestiuni pentru care nu erau pregătiți. Eu am întrebat chestiuni firești."


"Repet, este un singur element halucinant: cel care vine din răspunsurile candidaților. Pentru răspunsuri să se sesizeze CNA, nu pentru întrebări. Nivelul de incompetență pe care l-am descoperit este revoltător, dar telespectatorii sunt cei care judecă emisiunea și pe candidați, nu e treaba mea asta."

"Sunt pusă la zid pentru că pun întrebări normale. Lipsa de pregătire a candidaților ar trebui să indigneze, nu întrebările."

"Era nevoie de o decredibilizare a mea pentru a acoperi lipsa de competență a unor candidați. Sunt și mulți care mă apreciază, care m-au lăudat, nu m-au certat."

"E o clepsidră întoarsă invers. Atenția s-a dus spre mine, nu spre candidați. Pe ei trebuie pusă lupa. Nu e bine."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Domnea, dar chiar nu intelege duduia asta nimic...or fi candidadtii slabi, dar nu-i spui ciungului ca e ciung. Pe de alta parte, e si femeia actuala de pat a lui Gusa, iar tac-su contribuie cu bani pentru asta?????? Ha, ha, in ce lume traim.....s-a intors lumea cu cucuru' in sus...
  • Ca si jurnalista cred ca este foarte slaba. Cat despre emisiunea in care a intrebat de vestimentatie culmea pe o fosta colega de Tv Chiriac care dupa cum stim este prietena tot a unui evazionist. Asa ca INVIDIA "divelor" Rifai si Chiriac, lasa de dorit.
  • Deniso, esti proasta rau, fato! Daca nu era tac`tu cu banii imprumutati lu` Gusa erai somera de lux. Si daca nu erai fata lu` tata evazionistu`, erai muritoare de foame!!1
  • „E o clepsidră întoarsă invers”. Din câte știam, rolul unei clepsidre este tocmai să fie întoarsă. De aici deducem puțin din vastele dimensiuni intelectuale ale giornalistei.
  • lumea rade de ea si ea da vina pe politicieni. :)) toata lumea uraste politicienii, dar uneori se gasesc si oameni mai incompetenti decat ei, cum este aceasta Denise care ar trebui sa se limiteze doar la a citi stirile. e greu de crezut ca inca mai e pe sticla.
  • E clar. Fatuca asta nu a inteles nimic din prostiile pe care le-a facut! Auzi, a avut si ,,ton dulce,, ! Mai bine du-tu tu !
  • Mi-ar fi plăcut ca DR să facă acest gen de emisiuni - cu invitați mai de soi, de-alde Gușă, Blaga, Gorghiu - înainte de campanie...nu de alta dar pe parcursul campaniei trebuie să ții cont de anumite recomandări făcute de CNA. Nu s-o dai în bășcălie de doi bani....cu întrebări despre culoarea sandalelor, de exemplu.

Trimite un comentariu