Skip to main content

Companiile Google şi Facebook, investigate de Fiscul românesc

 
Facebook Hepta
Facebook Hepta

Facebook, Google şi alte companii din industria online, care nu sunt înregistrate în România, sunt investigate de Fisc, scrie Digi24.ro. Declaraţia a fost făcută de preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, la emisiunea „În faţa ta”.

Publicitate

Şeful Fiscului spune că se încearcă identificarea veniturilor realizate de mai multe companii IT, dar care nu se reflectă în declaraţii de impozite la noi, pentru a putea fi taxate corespunzător.

„Plătesc ceva taxe, dar ele se află în acelaşi pool de analiză în felul în care plătesc taxe şi ar trebui să plătească taxe. O să vedem în urma analizei dacă ar trebui sau nu să plătească mai multe taxe, dar scopul pentru care facem această analiză este evident că da, credem că da”, a declarat Dragoş Doroş.

„Trebuie să identificăm sursele de venit şi dacă acele surse de venit pe care le realizează nu doar aceste două companii, e vorba de industria online, aici avem discuţii mai complicate şi mai complexe, e vorba şi de site-urile de vânzări online ş.a.m.d., toate astea se află în vizorul nostru”, a dat asigurări şeful Fiscului.

„Dacă acele venituri care se localizează pe teritoriul României, dar ele - prin plăţi electronice sau alte mecanisme - nu sunt vizibile sau declarate, noi să le impozităm în România”, a explicat Dragoş Doroş.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus