Skip to main content

Buzdugan şi Morar, scuze publice: "Suntem oameni, se întâmplă să greșim, dar ne asumăm și regretăm"

 
Buzdugan şi Morar, scuze publice: "Suntem oameni, se întâmplă să greșim, dar ne asumăm și regretăm"

"Suntem oameni, se întâmplă să greșim, dar ne asumăm și regretăm cuvintele alese", spun Daniel Buzdugan şi Mihai Morar într-o scrisoare deschisă în care cer scuze Republicii Democrate Congo şi echipei naţionale a acestui stat.

"Scuzele noastre se îndreaptă către Republica Democratică Congo, în mod special către echipa națională de fotbal a acesteia și către toți cei cărora le-am produs fără rea credință un sentiment de mâhnire", spun cei doi realizatori de la matinalul Radio ZU, în scrisoarea publicată pe pagina de Facebook a postului de radio.

Publicitate

Cei doi mai spun că se delimitează "categoric" de "orice fel de discurs care incită la ură". Scrisoarea completă, în articol. 

CONTEXT. Reamintim că Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au făcut o serie de remarci cu caracter ofensator în matinalul de la Radio Zu din 26 mai, la adresa jucătorilor și suporterilor congolezi, după amicalul susţinut de Naţionala României contra Republicii Democrate Congo. Ca urmare a valului de critici din mediul online, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat. Cazul va ajunge și la CNA, după ce forul audiovizual a primit mai bine de 30 de sesizări.

Iată câteva dintre „glumele” celor doi:

• „Noi îl avem pe Father Chicken, ei îl au pe Father Monkey.”

• „Care e diferența între antrenorul nostru și cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenoul lui Congo crede în Cimpanzeu.”

• „Au jucat cu gorilienii, practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Ăia au mușchi, se ascund prin copaci…”

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, conţinutul scrisorii semnate de Mihai Morar şi Daniel Buzdugan.

"Mihai Morar si Daniel Buzdugan: ” Gândirea condusă de ură nu face parte din conduita noastră personală și profesională”

Această scrisoare se adresează celor pe care i-am dezamăgit ca urmare a unui moment din emisiunea Morning ZU din 26 mai 2016.

Ne cerem scuze pentru unele asocieri nepotrivite făcute pe tema meciului de fotbal dintre România și R.D. Congo. Aceste asocieri au fost făcute fără intenția de a jigni vreun grup de persoane, indiferent de rasă sau naționalitate.

Suntem oameni, se întâmplă să greșim, dar ne asumăm și regretăm cuvintele alese. Așa cum am menționat și ieri, și astăzi, în direct la matinalul ZU, scuzele noastre se îndreaptă către Republica Democratică Congo, în mod special către echipa națională de fotbal a acesteia și către toți cei cărora le-am produs fără rea credință un sentiment de mâhnire.

Gândirea condusă de ură nu face parte din conduita noastră personală și profesională și nu se regăsește în valorile Radio ZU. Dovadă stau miile de ore de emisiuni radio în direct în care nu a existat un astfel de precedent.

Cunoaștem limitele libertății de exprimare și ne delimităm categoric de orice fel de discurs care incită la ură.


Cu respect pentru fiecare,
Daniel Buzdugan și Mihai Morar"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • nu aveti ce regreta ***, *** intact a-ti trait dindoneauna numai *** cit cuprinde, sa va fie rusine, nesimtitilor.
  • Ca n-ai umor dar ai productii si pe radio si pe tv e alegerea unor persoane cu o slaba pregatire de orice fel. Sa n-ai bun simt crezand ca ai umor, asta e grav. Sa spui ca Barbosului ii place lemnul si spatiile mici, devii pasibil de rastignire publica. Sa jignesti cu adevarat un popor, o rasa care nu ti-a gresit cu nimic, iti ceri scuze ca esti tu om. Nu, bah, nu sunteti oameni, sunteti niste semi-oameni, un baietel umflatel ajuns mare si un batran care-si forteaza varsta penibil. Mai penibili decat cei doi este doar non-umorul oferit maselor de ***
  • in seara asta la emisiunea lui Morar de pe AntenaStars erau cei de la Mandinga,trupa care are 3 cantareti de culoare. *** De unde se vede ca in showbizul asta de Dambovita scopul scuza mijloacele. Pe asta se bazeaza si cei doi baieti si isi iau salariul in continuare: radioul nu-i da afara ca au audienta si aduc bani pe urma ei, artistii nu le zic nimic ca au nevoie de difuzari, ascultatorii s-au obisnuit cu glumele furate si tot asa..Rusine!
  • si cu toate comentariile sterse de ei de pe paginile lor unde li se tot spunea sa isi ceara scuze cum ramane? Cand au fost sinceri? cand au tot incercat zi de zi sa ascunda mizeria facuta sau intr-o scrisoare pe facebook dupa aproape o saptamana? mai au curajul sa vorbeasca pe post? credibilitate ZERO
  • scuze dupa 5 zile? 5 ZILE ? le crede cineva? au scris asta cand au vazut ca iuresul creat ii poate lasa fara bani in portofel. De asta nu pot fi credibili chiar daca gestul e de apreciat asa tardiv cum e. Huo!
  • Ce sa regretați, nesimțiți ați fost mereu,sa va cereți scuze și fata de femeie de care ați ras,mai ales,acel Ghioaga,cu glumele nesărate, nesimțiților.

Trimite un comentariu