Skip to main content

Realitatea Media a pierdut licenţa de radio pentru Sibiu

 
Realitatea Media a pierdut licenţa de radio pentru Sibiu

Realitatea Media a pierdut licenţa pentru staţia de radio Realitatea FM din Sibiu din cauză datoriilor la bugetul de stat şi a lipsei unui plan de reorganizare, deşi societatea e în insolvenţă din 2011.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în unanimitate să respingă solicitarea de prelungire a licenţei postului Realitatea FM Sibiu, care urmează să expire pe 25 mai.

„Există un plan de reorganizare aprobat, care ulterior a fost desfiinţat de instanţă. La acest moment nu s-a putut întâlni adunarea creditorilor. Noi considerăm că îndeplinim condiţiile de acordarea prelungirii de licenţă. La prelungirea lienţei audiovizuale nu ar fi necesar să depunem documente referitoare la obligaţiile fiscale pe care le are Realitatea Media, care au fost reeşalonate", a susţinut avocatul societăţii Realitatea Media în faţa membrilor CNA.

Avocatul CNA, Dumitru Ciobanu:

„Planul de reorganizare trebuie să fie aprobat de adunarea creditorilor şi apoi aprobat de judecătorul sindic. Din 2014 sunt în situatia aceasta, de aprobare a planului de reorganizare."

Lavinia Şandru, reprezentant Realitatea Media:

„Decizia 277 nu prevede aceste documente pentru prelungirea licenţei, le prevede doar la acordarea licenţei."

Avocat Realitate Media:

„Retragerea licenţelor înseamnă anularea posibilităţii de redresare a Realităţii Media pentru că din exploatarea licentei societatea urma să valorifice posturile şi să plătească taxele către stat."

Radu Herjeu, membru CNA:

„Chiar nu cred că ar trebui să ne supunem singuri la o asemnea mitocănie. Doamna Şandru să dea lecţii propriilor angajaţi. Nu vad de ce acum ne-am răzgândi, când în cazul Realitatea FM Sighisoara am decis retragerea, un caz similar.

Lorand Turos: „Nu văd nicio diferenţă, au datorii la bugetul de stat şi nu au un plan de reorganizare."

Reamintim că societatea Realitatea Media a intrat în insolvenţă în septembrie 2011

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus