Skip to main content

Scandalul dezinfectanţilor, în presa de astăzi. EVZ: Revolta medicilor!

 
Scandalul dezinfectanţilor, în presa de astăzi. EVZ: Revolta medicilor!

La aproape trei săptămâni de la declanşare, scandalul dezinfectanţilor diluaţi, care are în centru atenţiei firma Hexi Farma, continuă să fie un subiect de interes pentru presa scrisă.

Publicitate

Evenimentul Zilei şi Gazeta Sporturilor îşi deschid ediţiile de astăzi cu titluri care reflectă rezultatele anchetelor privind substanţele dezinfectate ale companiei Hexi Farma.

"Rezultatele din toată ţara confirmă diluarea dezinfectanţilor Hexi!", titrează ziarul Gazeta Sporturilor, pe prima pagină.

Evenimentul zilei a dat un titlul care vorbeşte despre efectele negative produse de scandal în sistemul medical. "Scandalul Dezinfectanţilor a declanşat o isterie naţională. În faţa incompetenţei autorităţilor, doctorii anunţă măsuri radicale: 'Actul medical defensiv'. Revolta medicilor!"

"Zeci de medici anunţă că nu vor mai intra în sălile de operaţie şi amână intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente. S-a ajuns să se practice medicina defensivă: doctorii spun că sunt obligaţi să prescrie doar antibioticele cele mai puternice, chiar pacienţii le cer asta, din teama, şi a unora şi a celorlalţi. În spitale s-a ordonat retragerea dezinfectanţilor Hexi Pharma, dar nu au fost aduşi peste tot alţii în loc", scrie EVZ, pe coperta ediţiei de astăzi.

Tot pe prima pagină, dar ca subiecte secundare, scandalul Hexi mai apare în ziarele Click ("Haos în spitale după scandalul dezinfectanţilor!") şi Libertatea ("Operaţii amânate din cauza dezinfectanţilor ")

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi subiectele prezentante de celelalte ziare pe prima pagină.

Weekend Adevărul: "Cristian Mungiu: Plutim într-o ciorbă generală de ură, invidie şi răutate". Mungiu vorbeşte despre societatea românească atât din perspectiva de regizor al filmului "Bacalaureat" care a intrat în competiţia pentru Palem D'Or la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes, dar şi din cea de părinte.

România liberă: "Deşi economia creşte, nu avem motive de bucurie". România va fi singura ţară din şase state est-europene care va raporta accelerarea creşterii economice în primul trimiestru, la 3,9%, potrivit unui sondaj în rândul economiştilor efectuat la Bloomberg. Motorul acestui avans al economiei româneşti a fost consumul, care a fost stimulat de măsuri fiscale fără precedent, subliniază specialiştii intervievaţi de Bloomberg.

Jurnalul Naţional: "De la Loganuri de 70.000 de euro pentru Poliţie, la imprimante pentru Guvern". Ager Business Tech SA. din Giurgiu, a livrat Secretariatului General al Guvernului aproximativ 50 de imprimante. Aceeaşi firmă face parte din lotul restrâns de companii de profil care, alături de firma lui Claudiu Florică, au livrat către autorităţile statului licenţele software Microsoft.

Libertatea: "Este ca un tată responsabil şi orgolios". Cristi Borcea n-a vrut să audă de posibilitatea ca Valentina Pelinel să nască pe barter şi vrea să achite cu bani gheaţă serviciile medicale legate de naştere.

Click!: "Vedeta Pro TV e tot mai aproape de căsătoria cu Salman Khan. Uite-o pe Iulia Vântur de mână cu 'soacra' indiană!". Sunt semne tot mai clare că Iulia Vântur a intrat cu acte-n regulă în familia starului de la Bollywood.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus