Skip to main content

Ştirile false din presă, contracarate de Guvern pe Facebook. Cazurile România TV şi Gazeta Românească

 
Ştirile false din presă, contracarate de Guvern pe Facebook. Cazurile România TV şi Gazeta Românească

Guvernul României a început să corecteze ştirile eronate din presă. Prima fază a început pe Facebook, dar urmează şi alţi paşi, după cum au declarat surse guvernamentale pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Mai întâi a fost Gazeta Românească, din Italia, care a difuzat o ştire cu titlul „Gunoaiele din Napoli iau drumul României. Guvernul Cioloş a aprobat aşa ceva?”

„Ştirea este falsă. Până în prezent, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) nu a primit o notificare pentru un astfel de transport şi niciun transport de deşeuri nu poate intra pe teritoriul României fără să transmită, în prealabil, o astfel de notificare către ANPM, instituţie care emite acordul de transport.”, au menţionat reprezentanţii Guvernului.

Ieri a fost rândul România TV. Postul de ştiri tabloid a fost vizat cu o ştire sub titlul „Pensionar disperat: Şi-a dat foc după ce l-a ignorat Guvernul.

„Informaţia că Guvernul l-a ignorat pe protestatar este falsă”, au scris reprezentanţii Guvernului pe pagina de Facebook a instituţiei, într-un text marcat cu hastagul „Factchecker” (verificarea informaţiilor din ştiri).

Respectivul protestatar, despre care România TV a titrat pe burtieră că a fost "ignorat" de Guvern, a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai executivului, punctează poziţia de pe Facebook.

Guvernul a decis să ia atitudine faţă de informaţiile eronate din presă, corectându-le pe Facebook, iar apoi pe alte căi legale, inclusiv CNA, au declarat pentru Paginademedia.ro surse guvernamentale. Se va atrage atenţia asupra ştirilor false pe mai multe căi, dacă în prealabil nu a fost cerut un punct de vedere al Guvernului pe subiect, au mai declarat sursele pentru Paginademedia.ro.

Poziţia Guvernului României pe cele două subiecte, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus