Skip to main content

De la seriale coreene la documentare chinezeşti. TVR, program de gastronomie asiatică

 
De la seriale coreene la documentare chinezeşti. TVR, program de gastronomie asiatică

PROGRAM. Postul public a introdus în grilă o serie de documentare despre cultura gastronomică asiatică, în baza unui parteneriat cu Ambasada Chinei.

Publicitate

Documentarele sunt difuzate pe TVR 2, în fiecare duminică. China, gust şi savoare (A bite of China, 2012), se numeşte documentarul format din şapte episoade care a fost oferit de postul public chinez Televiziunii Române.

"Este o explorare culinară, geografică şi culturală a Chinei, care introduce spectatorul în secretele gastronomiei chineze. O prezentare plină de culoare a diverselor tradiţii din China, Hong Kong şi Taiwan, care îmbină vechiul şi noul, trecutul istoric şi modernitatea, bogăţiile naturii şi tehnicile inventate de om. (...) Filmul reflectă atât viaţa cotidiană a chinezilor de rând, cât şi cultura şi istoria milenară a Chinei", spun reprezentanţii TVR 2.

Cele 7 episoade reprezintă primul sezon al unui documentar eveniment realizat de CCTV (Televiziunea Publică din China) şi oferit românilor de Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cuie Ciculescu Cuie Ciculescu
    CCTV nu e televiziune PUBLICA ci televiziune de STAT.
    Cum dracu sa priceapa politicianul roman ca televiziunea romana e PUBLIUCA si nu de STAT daca nici macar voi "specialisti media" nu pricepeti?
  • Iuli Iuli
    Astia in loc sa creasca in audiente, scad. De ce la noi televiziunea nationala nu aduce formate de calitate la care romanii sa se uite?
    De exemplu: France 2 (televiziunea nationala) este in top 2 cu formatele din Europa. Se plang ca nu fac audiente, pai cum sa faci audiente cu chinezarii?
  • Cris Cris
    Chinezării, adică 99 de cenți, cunoscătorii știu despre ce vorbesc.

Trimite un comentariu

sus