Skip to main content

Ucraina a câştigat finala concursului Eurovision 2016. Care a fost piesa câştigătoare

 
Ucraina a câştigat finala concursului Eurovision 2016. Care a fost piesa câştigătoare

Ucraina a câştigat finala concursului Eurovision 2016, cu piesa ”1944”, interpretată de Jamala, o cântăreaţă de etnie tătară, potrivit site-ului oficial al competiţiei. În urma acestei victorii, ediţia din 2017 a concursului Eurovision se va desfăşura în Ucraina.

Publicitate

Pe locul doi, favoritul juriului a fost concurentul Australiei, cu 511 puncte, Dami cu Sound of Silence şi pe locul trei Rusia (491 de puncte), cu piesa You Are The Only One, cântată de Sergey Lazarev.

După votul juriilor naţionale, pe primul loc se afla Australia, însă rezultatul final al concursului Eurovision 2016 a fost decis de voturile telespectatorilor din ţările participante.

Finala concursului Eurovision 2016 a avut loc sâmbătă seară, la Globe Arena din Stockholm. Show-ul a fost prezentat de cântăreţul Måns Zelmerlöw - care a câştigat pentru Suedia ediţia din 2015 a concursului, organizată la Viena, cu piesa ”Heroes” - şi Petra Mede.

Despre piesa cu care Jamala a câştigat competiţia

Jamala este prima artistă de etnie tătară, originară din Peninsula Crimeea, care a participat la Eurovision. Cântecul ei, ”1944”, are o mare încărcătură politică şi nu este o piesă ”tipică” pentru concursul Eurovision - versurile sale conţin referiri la Stalin, Peninsula Crimeea şi acuzaţii de epurare etnică.

Această piesă, o combinaţie între muzica pop şi versuri pline de durere care sunt mai enunţate decât cântate, a fost inspirat din viaţa străbunicii interpretei Jamala, care a făcut parte dintre tătarii deportaţi în masă de regimul stalinist în 1944.

În România, finala Eurovision 2016 a putut fi urmărită doar pe YouTube, deoarece România a fost exclusă de EBU din competiţie din cauza datoriilor istorice ale TVR către EBU.

Piesa câştigătoare

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Igor Salam Igor Salam
    Rusia a iesit pe primul loc la preferintele publicului "neprofesionist". Rusii ar fi prosti sa continue sa participe, adica sa bage bani direct, sa atraga milioane de specttaori si SMS-uri platite, si sa fie umiliti.
  • geo geo
    Oricum cei de la Ebu isi vor recupera banii de la TVR, intr-un viitor.
    Daca erau destepti le mai luau si banii celor de la Pro tv...

Trimite un comentariu

sus