Skip to main content

VIDEO. Dobro: ce înseamnă "spiritul Guerrilla". Ne-am luat toți lecții de smerenie cât nu am emis.

 

PAGINADEMEDIA TV. "Ne-am luat toți lecții de smerenie în perioada asta", a spus Mihai Dobrovolschi la Paginademedia LIVE despre cei doi ani în care Radio Guerrilla nu a emis.

Publicitate

Mihai Dobrovolschi, la Interviurile PaginademediaTV:

"Noi am simțit din plin ceea ce înseamnă să rămâi într-un turn de fildeș. Până în 2008 și după, până la oprirea emisiei în 2014, eram într-un turn de fildeș, în care ai succes, în care brandul iți apare în toate topurile. În care ai filtrarea demografică pe care a avut-o Radio Guerrilla, adică atragi oameni cu educație ...

Când ai toate astea e ușor să crezi că ești stăpânul universului. Nu trecusem prin problemele care au urmat. Eu nu mai simt treaba asta și nici colegii noștri. E mult mai ok să revii cu picioarele pe pământ. Ne-am luat toți lecții de smerenie în perioada asta și o să vrem să aducem ascultătorii în program, într-o formulă în care să nu devina o salbăticie de voci fără sens."

Cum vor intra ascultătorii?

Dobro:

"O să ridic un pic cortina despre ceea ce se va întâmpla. Așa cum am mulțumit acum celor 30.000 de ascultători, pe care îi simțim ca pe niste co-învingători, o să fie mult mai prezenți ascultătorii ca voce pe Radio Guerrila. O să aibă posibilitatea tehnică sa-și auda vocea pe Radio Guerrilla, nu la modul pseudo festiv, ci vrem să aducem vocile ascultătorilor în Radio Guerrilla, ceea ce duce si la prezenta lor în jingle-uri, duce la prezența lor în emisiuni. Nu vreau să spun mai mult decât atât."

Va exista o zona dedicata ascultatori, dimineața?

"Inclusiv asta. Totul este mult mai interactiv acum - inclusiv presa, iar radioul cred că trebuie să facă același lucru."

Ce înseamnă "spiritul Guerrilla"?

Mihai Dobrovolschi, la PaginademediaLIVE:

Nu pot să definesc și asta e foarte bine. Dacă l-aș fi putut defini nu era spirit și era probabil un memo corporatist în care spuneam clar ce înseamnă Guerrilla.

Încerc s-o fac, special nu mi-am formulat niciodată în cap pentru că vreau sa fie un sentiment, nu niște gânduri. Guerrilla este o adiere care trece prin jurul unor oameni și se și amestecă in turbion cu acești oameni, în care există adevar, bunătate, umor și încercarea de a fi tot timpul mai sus ca spirit, încercarea de a fi mai real.

Ca să o traduc în cuvinte de slogan, știi, le-am și pus în sloganurile noastre: ne place libertatea și nu libertinajul de consum, ne place umorul și nu hăhăiala. Toată simbolistica asta, toată construcția asta lingvistică denotă că: suntem reali, ne place să vorbim despre noi și nu despre ce avem în prompter.

Există la radio o superficialitate, noi nu vrem să fim acolo. Încercăm să fim sus ca spirit, ca asumare a unei relații corecte și cu ascultătorii și cu partenerii, o relație de iubire. Exact ca în orice relație. Până la urmă este o relație foarte greu explicabilă, pe care însă o simți. Când mergi pe stradă și îți zâmbește cineva sau te te întreabă “când dați drumul că nu mai pot”, lucru care ni s-a întâmplat zilnic fiecăruia dintre noi, simți că este și de acolo crește energia.

Despre noul slogan Binili învinge, în loc de Eliberadio:

A trebuit să obținem un echilibru între a păstra ceea ce a fost și totuși de a reseta o numărătoare. O să redistribuim în calendar aniversarea Radio Guerrilla, o să schimbăm sloganul și toate sunt suprapuse pe acest moment, binili a învins în ceea ce ne priveste acum. Mi se pare un slogan foarte filozofic, dacă vrei. Personal cred că binili învinge, a fost una dintre dovezi.

Paginademedia.ro: Acest slogan își datorează succesul și modului în care Tamango îl pronunța.

"Tocmai de aceea promo-urile noastre de campanie se încheie cu Tamango, el rostește “binili învinge”, a mai spus Mihai Dobrovolschi la Interviurile Paginademedia.

VIDEO. Mihai Dobrovolschi la PaginademediaLive, înregistrarea integrală:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Interesante ganduri si idei. De apreciat si comentariul lui Tamango. Sper sa fie o revolutie in radio acest nou format si sa ajuzim vocea ascultatorilor nu numai lautareste prin dedicatii si nici prin circoteca de inserturi in jingle asa cum declara Mihai. Pana acum vocea strazii s-a pierdut... in spatiu!
  • Pacat ca nu se intorc cu partea buna a Guerrilla . Se intorc cu partea viermanoasa si sponsorizata dubios iar asta nu va tine .

    In plus se intorc prin coincidenta inainte de alegeri . Iar pe Liviu Mihaiu il vedem in spatele .......

Trimite un comentariu