Skip to main content

VIDEO. Dobro: ce înseamnă "spiritul Guerrilla". Ne-am luat toţi lecţii de smerenie cât nu am emis.

 

PAGINADEMEDIA TV. "Ne-am luat toţi lecţii de smerenie în perioada asta", a spus Mihai Dobrovolschi la Paginademedia LIVE despre cei doi ani în care Radio Guerrilla nu a emis.

Publicitate

Mihai Dobrovolschi, la Interviurile PaginademediaTV:

"Noi am simţit din plin ceea ce înseamnă să rămâi într-un turn de fildeş. Până în 2008 şi după, până la oprirea emisiei în 2014, eram într-un turn de fildeş, în care ai succes, în care brandul iţi apare în toate topurile. În care ai filtrarea demografică pe care a avut-o Radio Guerrilla, adică atragi oameni cu educaţie ...

Când ai toate astea e uşor să crezi că eşti stăpânul universului. Nu trecusem prin problemele care au urmat. Eu nu mai simt treaba asta şi nici colegii noştri. E mult mai ok să revii cu picioarele pe pământ. Ne-am luat toţi lecţii de smerenie în perioada asta şi o să vrem să aducem ascultătorii în program, într-o formulă în care să nu devina o salbăticie de voci fără sens."

Cum vor intra ascultătorii?

Dobro:

"O să ridic un pic cortina despre ceea ce se va întâmpla. Aşa cum am mulţumit acum celor 30.000 de ascultători, pe care îi simţim ca pe niste co-învingători, o să fie mult mai prezenţi ascultătorii ca voce pe Radio Guerrila. O să aibă posibilitatea tehnică sa-şi auda vocea pe Radio Guerrilla, nu la modul pseudo festiv, ci vrem să aducem vocile ascultătorilor în Radio Guerrilla, ceea ce duce si la prezenta lor în jingle-uri, duce la prezenţa lor în emisiuni. Nu vreau să spun mai mult decât atât."

Va exista o zona dedicata ascultatori, dimineaţa?

"Inclusiv asta. Totul este mult mai interactiv acum - inclusiv presa, iar radioul cred că trebuie să facă acelaşi lucru."

Ce înseamnă "spiritul Guerrilla"?

Mihai Dobrovolschi, la PaginademediaLIVE:

Nu pot să definesc şi asta e foarte bine. Dacă l-aş fi putut defini nu era spirit şi era probabil un memo corporatist în care spuneam clar ce înseamnă Guerrilla.

Încerc s-o fac, special nu mi-am formulat niciodată în cap pentru că vreau sa fie un sentiment, nu nişte gânduri. Guerrilla este o adiere care trece prin jurul unor oameni şi se şi amestecă in turbion cu aceşti oameni, în care există adevar, bunătate, umor şi încercarea de a fi tot timpul mai sus ca spirit, încercarea de a fi mai real.

Ca să o traduc în cuvinte de slogan, ştii, le-am şi pus în sloganurile noastre: ne place libertatea şi nu libertinajul de consum, ne place umorul şi nu hăhăiala. Toată simbolistica asta, toată construcţia asta lingvistică denotă că: suntem reali, ne place să vorbim despre noi şi nu despre ce avem în prompter.

Există la radio o superficialitate, noi nu vrem să fim acolo. Încercăm să fim sus ca spirit, ca asumare a unei relaţii corecte şi cu ascultătorii şi cu partenerii, o relaţie de iubire. Exact ca în orice relaţie. Până la urmă este o relaţie foarte greu explicabilă, pe care însă o simţi. Când mergi pe stradă şi îţi zâmbeşte cineva sau te te întreabă “când daţi drumul că nu mai pot”, lucru care ni s-a întâmplat zilnic fiecăruia dintre noi, simţi că este şi de acolo creşte energia.

Despre noul slogan Binili învinge, în loc de Eliberadio:

A trebuit să obţinem un echilibru între a păstra ceea ce a fost şi totuşi de a reseta o numărătoare. O să redistribuim în calendar aniversarea Radio Guerrilla, o să schimbăm sloganul şi toate sunt suprapuse pe acest moment, binili a învins în ceea ce ne priveste acum. Mi se pare un slogan foarte filozofic, dacă vrei. Personal cred că binili învinge, a fost una dintre dovezi.

Paginademedia.ro: Acest slogan îşi datorează succesul şi modului în care Tamango îl pronunţa.

"Tocmai de aceea promo-urile noastre de campanie se încheie cu Tamango, el rosteşte “binili învinge”, a mai spus Mihai Dobrovolschi la Interviurile Paginademedia.

VIDEO. Mihai Dobrovolschi la PaginademediaLive, înregistrarea integrală:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaela Mihaela
    Interesante ganduri si idei. De apreciat si comentariul lui Tamango. Sper sa fie o revolutie in radio acest nou format si sa ajuzim vocea ascultatorilor nu numai lautareste prin dedicatii si nici prin circoteca de inserturi in jingle asa cum declara Mihai. Pana acum vocea strazii s-a pierdut... in spatiu!
  • Marian Marian
    :-)
  • Domnul Tamango Domnul Tamango
    Pacat ca nu se intorc cu partea buna a Guerrilla . Se intorc cu partea viermanoasa si sponsorizata dubios iar asta nu va tine .

    In plus se intorc prin coincidenta inainte de alegeri . Iar pe Liviu Mihaiu il vedem in spatele .......

Trimite un comentariu

sus