Skip to main content

Buzdugan și Morar au mers cu scuzele la Ambasada Congo

 
Buzdugan și Morar au mers cu scuzele la Ambasada Congo
Daniel Buzdugan, Julie Mayaya, Dl. Bomoy Losila Nixon - Însărcinat cu Afaceri a.i., Mihai Morar, Kalenda Shimat Albert - Prim Secretar

Matinalii ZU au ajuns să-și ceară scuze și la Ambasada R.D. Congo pentru afirmațiile rasiste făcute în emisiunea lor de săptămâna trecută, afirmații care au creat o adevărată „furtună” în social media. 

Daniel Buzdugan și Mihai Morar s-a întâlnit astăzi cu Bomoy Losila Nixon, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Democratice Congo în România, anunță Radio ZU pe site.

Publicitate

„Scopul vizitei a fost prezentarea de scuze personale din partea domnilor Daniel Buzdugan și Mihai Morar către Republica Democratică Congo și, în special, către echipa națională de fotbal a acesteia, în urma derapajului profesional avut în emisiunea difuzată în dimineața zilei de 26.05.2016”, citează aceștia din anunțul postat de reprezentanții Ambasadei. 

„Domnul Însărcinat cu Afaceri a.i. și-a exprimat nemulțumirea și mâhnirea pentru această situație creată dintr-o simplă gafă și a acceptat respectivele scuze”.

CONTEXT. Reamintim că Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au făcut o serie de remarci cu caracter ofensator în matinalul de la Radio Zu din 26 mai, la adresa jucătorilor și suporterilor congolezi, după amicalul susţinut de Naţionala României contra Republicii Democrate Congo. Ca urmare a valului de critici din mediul online, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat. Cazul va ajunge și la CNA, după ce forul audiovizual a primit mai bine de 30 de sesizări.

Reamintim câteva dintre "glumele" deplasate făcute de Buzdugan şi Morar în matinalul de la Radio ZU, din 26 mai:

 • Noi îl avem pe Father Chicken, ei îl au pe Father Monkey.
 • Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuțe, au fost susținuți de 8.000 de maimuțe.
 • Zicem de maimuțe pentru că pregătim ceva cu maimuțe la Radio ZU.
 • Galeria lui Congo se cheamă Coadă de maimuță.
 • La intrările în stadionul unde s-a ținut meciul cică era o coadă de maimuțe, n-ai văzut așa ceva.
 • Care e diferența între antrenorul nostru și cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenoul lui Congo crede în Cimpanzeu.
 • Au jucat cu gorilienii, practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Ăia au mușchi, se ascund prin copaci…

Fragmente din matinalul de la Radio ZU pot fi ascultate AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Regretabil că s-a ajuns prea departe cu glumele, far este de apreciat al lor gest. Bine spunea un mare om: " pacea este un război continuu al ... diplomației".
 • @doi: si sexy braileanca are cariera :) si e doar un exemplu. probabil intelegem diferit umorul,dar sigur ca adevarul si dreptatea sint la tine. Umorul e posibil sa fie la altii :)
 • @unu nu, n-ar avea cum sa se gaseasca. Aia care s-au simtit ofensati sunt in mod evident niste oameni prosti lipsiti de umor.
  Bineinteles, morar si buzdugan is si mai prosti, si au carierele lor ca sa o dovedeasca.
 • @tbancu: raspund eu in locul altuia:e nasol cu ceasul la vedete cand esti cocalar mascat in vedeta. Lipsesc esarfa,cureaua sau rucsacul LV.Remarc si ochelarii de soare agatati la camasa la celalalt. Imbracatul in negru nu cred ca vrea sa spuna ceva. nu asta conteaza ci cele 10 minute de aruncat cu vorbe care nu ar fi trebuit gndite niciodata. Scuzele sint pentru ca le-au si spus pe gura. Ca le-au gandit e lucrul care nu poate fi scuzat niciodata
 • Cei doi domni de la radio 21 si-au cerut scuze pentru maniera nepoiticoasa in care si-a cerut scuze Buzdugan. Ei nu au dat examen de capacitate la istorie, si de aceea le scapa din vedere faptul ca problemele din filmele americane nu sunt si problemele romanilor. De exemplu, romanii nu au asuprit NICIODATA negrii, si nu i-au adus sa munceasca pe plantatii. In Romania, nimeni nu a oprit vreun negru sa studieze la facultate, sa inchirieze o locuinta, sa voteze samd, pentru ca e negru. Dimpotriva, majoritatea africano-romanilor sunt fie veniti la facultate aici, fie copiii celor veniti la facultate. Noi, romanii, am scolit mii de congolezi pe banii nostri. De aceea, cei mari protestatari anti-Buzdugan nu sunt nici negri, nici congolezi, nici prea priceputi la istoria Romaniei.
 • Morar e cu ceasul la vedere sa vada ascultatorii de glume furate unde se duc banii. Ar trebui ca maine sa mearga la sediul zu toti aia deranjati de rasismul de care au dat dovada. Cred ca se gasesc doi dintre ei care sa faca glume bune la radio fara sa fie luate de la altii

Trimite un comentariu