Skip to main content

Horizon, un nou serviciu de la UPC care va oferi programe înregistrate. DVR-ul va dispărea cu timpul

 
Horizon, un nou serviciu de la UPC care va oferi programe înregistrate. DVR-ul va dispărea cu timpul

UPC se pregăteşte să lanseze în următoarea perioadă Horizon, un nou serviciu de "video în reluare", care va oferi programe TV înregistrate timp de şapte zile de la date emisiei. Pentru a avea acces la noul serviciu, abonaţii UPC vor primi un nou set-top-box, care se poate adăuga la vechiul dispozitiv cu funcţie DVR sau îl poate înlocui, în funcţie de dorinţa utilizatorului.

Publicitate

Compania UPC a notificat astăzi Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la introducerea în portofoliul său a noului serviciu. Consiliul a luat act de această înştiinţare fără niciun comentariu pe acest subiect.

Reprezentantul UPC în relaţia cu CNA a explicat că, UPC noul serviciu va funcţiona o perioadă în paralel cu dispozitivele de tip DVR, care permitea abonaţilor să-şi înregistreze programele şi să le păstreze cât timp doresc. Asta nu înseamnă că cei care au deja un astfel de dispozitiv nu îl vor putea folosi în continuare, ca şi până acum.

Noul serviciu oferă pe platforma online Horizon GO acces la programe TV înregistrate, în baza unui acord scris prealabil cu posturile de televiziune. Emisiunile pentru care UPC va avea acord vor sta pe platforma operatorului de cablu timp de şapte zile perioadă în care vor putea fi urmărite de abonaţi. Abonaţii vor avea acces la programele înregistrate atât pe televizoare, cât şi pe orice dispozitiv mobil conectat la internet, pe teritoriul României. Noul mediabox Horizon are capabilitate de înregistrare pe hard disk extern sau pe hard disk-ul clientului.

Cornel Marian (consilier reglementare), reprezentantul UPC la CNA, despre noul serviciu:

"Abonatul trebui să aibă acces la internet, dar nu neaparat de la UPC. În acest moment, abonaţii UPC au posibilitatea să folosească set-top-box de înregistrare. Dupa ce va intra în funcţiune serviciul nou vor fi două set-top-box-uri în pararel, unul cu înregistrare DVR şi noul set-top-box. UPC nu va solicita returnarea respectivului set-top-box, abonatul este cel care poate renunţa la vechiul dispozitiv.
Este vorba de două tehnologii diferite, DVR-ul permite abonatului să înregistreze orie, celălalt va permite abonatului să vizioneze pe o perioadă de şapte zile anumite programe TV. Vor fi stocate doar emisiunile pentru care o să avem aprobarea televiziunilor."

La platforma cu programe vor avea acces doar abonaţii UPC.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Astia se lauda cu ceva care Telekom are cu mult inaintea lor?
  • a a
    Adica vor oferi si ei un serviciu similar Arhivei tv de la Telekom.
  • Dan Patru Dan Patru
    @Cornel MARIAN pare postac sau angajat UPC - cam acelasi lucru. E plin pe aici de postaci, dar se manifesta majoritatea la stirile despre prtov sau antene. acolo e circ si ar trebui moderati.

    Altfel, am decis azi sa renunt la rcs. deja mi-am impachetat ce am de la ei si voi merge maine sa anulez contractul. N-am Premier League, n-am Europenele si Mondialele de Handbal, n-am Champions League... n-am mai nimic. Nu stiu inca unde voi merge, dar inclin spre UPC... cu Dolce am experiente tare neplacute si mi-am jurat atunci ca nici gratis sau platit nu voi mai folosi serviciile lor.
  • Cornel MARIAN Cornel MARIAN
    La noul serviciu "Horizon" vor avea acces toti abonatii UPC la programele TV in format digital. Nu va fi un abonament special NUMAI pentru a putea beneficia de "Horizon"!
    Mai clar, daca esti abonat UPC la programe TV in format digital si soliciti noul Set-Top-Box, vei beneficia de "Horizon", FARA vreo plata suplimentara.
    Serviciul "Horizon" este o facilitate in plus pentru ceva din ce deja ai platit.
  • Dan Patru Dan Patru
    UPC e cu un pas inaintea tuturor, se pare. And here I sit with RDS :

Trimite un comentariu

sus