Skip to main content

Moise Guran, distribuit cu un articol despre "demonizarea cuvântului tehnocrat"

 
Captura: biziday.ro
Captura: biziday.ro

Realizatorul TV Moise Guran a scris pe blogul său un articol despre "demonizarea cuvântului tehnocrat" sub titlul "Tehnici de otrăvire a electoratului". Articolul a circulat intens pe Facebook.

Publicitate

Potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro materialul de pe biziday.ro a fost distribuit de peste 1.100 de ori pe reţeaua de socializare.

Din articol:

"Demonizarea cuvântului tehnocrat a început imediat după Colectiv, atunci când o altă masă de oameni, a celor mai educaţi, chiar ceva mai înstăriţi, cu aspiraţii măcar dacă nu chiar din clasa mijlocie, a decolat din indiferenţa călduţă a serialelor HBO, din lehamitea de Centru Vechi pentru tot ce e politic, zguduind societatea şi forţându-l pe preşedintele Iohannis să aleagă altceva decât un guvern politic."

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook:

1. Biziday.ro, “Tehnici de otrăvire a electoratului”,

- 1118 share-uri;

2. Bogdanadobre.ro, “De ce ar trebui sa votati diseara cu Mara la „Romanii au Talent””,

- 171 share-uri;

3. Printesaurbana.ro, “PĂRINŢI IRESPONSABILI, COPII FĂRĂ VINĂ”, - 124 share-uri;

4. Contributors.ro, “Romania educata securistic”, de Marian Zulean, - 97 share-uri.

"Dezvăluirile făcute de jurnalişti de investigaţie, precum Emilia Şercan, Sidonia Bogdan, Iulia Marin, Melania Cîncea sau Cristian Pantazi şi Raluca Pantazi [i], au pus în lumina reflectoarelor problemele plagiatelor din şcolile doctorale de ştiinţe militare, ordine publică şi informaţii, ”maşinaţiunile” de ascundere a unui fenomen mai puţin cunoscut publicului larg, ce conduc la ipoteza că ar exista un mecanism paralel şi nedemocratic de selecţie a elitelor puterii, fără respectarea criteriilor de integritate academică şi a normelor democratice. Cazul Gabriel Oprea a fost doar hârtia de turnesol, care exemplifică gravitatea fenomenului şi lipsa unor mecanisme de control a calităţii învăţământului sau a unui mecanism de control democratic, în acest domeniu."

5. Simonatache.ro, “Să fii bătut pentru că ai talent, that’s the shit”, - 90 share-uri.

"De frică, orice animal face performanţă, deci da, şi omul. Aşa pot ajunge oamenii să supravieţuiască şi în condiţii extreme, tot de frică. Se activează instinctul supravieţuirii. De frică, gimnasta execută mai bine, mai corect şi mai repede exerciţiile la bârnă. De frică, poate reuşi omul să omoare ursul, cu mâinile goale. S-au văzut cazuri. Păi, hai să extindem, zic. De ce doar în sport? De ce nu am creşte fizicieni de geniu prin bătaie? Manageri de geniu? Orice de geniu? Şi, de fapt, de ce ne-am rezuma la bătaie? De ce nu am merge, şi mai departe? Vă daţi seama cât de bine ar ţopăi pe bârnă o gimnastă care a fost călcată în picioare înainte de antrenament, iar, în timpul antrenamentului, ar fi ameninţată că îi va fi împuşcată mama?"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus