Skip to main content

Postul public maghiar a cumpărat de la Discovery Olimpiadele pentru următorii opt ani

 
Postul public maghiar a cumpărat de la Discovery Olimpiadele pentru următorii opt ani

Televiziunea publică din Ungaria a ajuns la un acord cu Discovery Communications pentru cumpărarea Olimpiadelor din următorii opt ani. 

Publicitate

MTVA (Media Service Support and Asset Management Fund - Serviciul Public de Radiodifuziune din Ungaria) va subcontracta de la Discovery Communications drepturile de emisie pentru televiziunea liberă la retransmisie ale Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018 și 2022 și ale Jocurilor Olimpice 2020 și 2024. 

Eurosport își păstrează drepturile de a difuza toate evenimentele din cadrul Jocurilor Olimpice pe propriile canale cu plată și pe platformele online.

Acordul va face disponibile pentru publicul ungar următoarele patru ediții ale Jocurilor Olimpice, începând din 2018, pe canalele publice şi pe platformele Eurosport, on air şi online, disponibile în Ungaria, creând astfel o ofertă diversă: emisie pe televiziuni libere la retransmisie, televiziuni cu plată și platforme digitale.

Pachetul de subcontractare semnat de MTVA include drepturile de a difuza programe de știri specifice care vor urma transmisiunilor în direct.

Victoria Davies, VP, Country Manager, Europa Centrală & de Est, Discovery Communications:

“Datorită acestui parteneriat, fanii se vor putea bucura de transmisiile MTVA de la Jocurile Olimpice, precum şi de cele ale Eurosport de pe tot parcursul anului despre sporturile olimpice, disponibile pe mai multe platforme. Astfel, vom oferi publicului din Ungaria nu numai cele mai bune momente, ci absolut fiecare moment din Jocurile Olimpice, pe orice tip de ecran.”

Miklos Vaszily, Acting General Director MTVA:

“Evenimentele sportive de nivel național, european și mondial sunt întotdeauna pe primul loc în lista noastră de priorități. Faptul că MTVA a obținut şi drepturi digitale asupra transmisiilor de la Jocurile Olimpice reprezintă un aspect foarte important al acestui acord fiindcă deschide oportunități uriașe pentru serviciul public de media din Ungaria care astfel va îmbunătăți enorm experiența utilizatorilor.”

Jocurile Olimpice se bucură de o popularitate uriașă în rândul publicului din Ungaria. Ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra a fost urmărită în Ungaria de peste 7,6 milioane de persoane (83% din populația țării), iar 6 milioane de persoane (66,6 % din populația țării) au urmărit Jocurile de Iarnă de la Sochi din 2014 pe televiziunea publică din Ungaria, potrivit oficialilor Discovery.

CONTEXT. Reamintim că postul Eurosport, deținut de Discovery Communications, a anunţat în urmă cu un an că a preluat drepturile de difuzare TV și pe toate platformele în Europa, pentru Jocurile Olimpice din perioada 2018 - 2024 (două de vară, două de iarnă), într-o tranzacție uriașă ce se ridică la 1,3 miliarde de euro, pentru toate cele 50 de țări și teritorii din Europa, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

Până în acest moment, Discovery a semnat opt acorduri de subcontractare pentru Jocurile Olimpice, cu radiodifuzorii naţionali din Austria (ORF), Croația (HRT), Cehia (Ceska Televize), Finlanda (YLE), Irlanda (RTE), Olanda (NOS) și Marea Britanie (BBC), acorduri adaptate la specificul fiecărei pieţe.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ați uitat să menționați că drepturile de retransmisie au fost achiziționate și pentru Ucraina, Serbia, Slovacia, Slovenia, Croația, România. Aici mă refer la M4 evident.
    ***/

Trimite un comentariu