Skip to main content

PRESA DE AZI. Doi generali, unul mort şi altul al unei „armate moarte”, ţin primele pagini ale ziarelor

 
PRESA DE AZI. Doi generali, unul mort şi altul al unei „armate moarte”, ţin primele pagini ale ziarelor

Moartea generalului Victor Atanasie Stănculescu şi situaţia delicată a selecţionerului Anghel Iordănescu după eşecul de la Euro 2016 sunt principalele subiecte din presa de astăzi. Gazeta Sporturilor şi Adevărul şi-au ales câte un general, Evenimentul zilei i-a ales pe amandoi.

Publicitate

Pentru Gazeta Sporturilor, situaţia selecţionerului naţionalei „Miroase urât”.

„Problema jalnică de la Euro nu e singura problemă a federaţiei. Iordănescu nu va fi păstrat, dar FRF n-are nicio variantă serioasă de rezervă. Burleanu a anunţat doar că „va urma o perioadă de analiză, ce s-a întâmplat în Franţa n-a fost o catastrofă”, scrie GSP în deschiderea ediţiei de astăzi.

„Tata Puiu” ţine prima pagină în Evenimentul zilei: „Cometa ‘Puiu’: ‘Chiar nu ne reproşăm nimic!’

Evz scrie în numărul de azi că „’Generalul armatei moarte’, selecţionerul Anghel Iordănescu, se va despărţi, în această vară, de echipa naţională, şi îşi va încheia cariera de antrenor.”

Evz şi-a făcut loc pe prima pagină şi pentru „Ultimul mister al lui Victor Atanasie Stănculescu, omul care a organizat execuţia cuplului Ceauşescu

Ion Cristoiu scrie în Evenimentul zilei despre interviul pe care Generalul Victor Atanasie Stănculescu i l-a acordat acum 5 ani, legat de modul în care s-a desfăşurat procesul soţilor Ceauşescu şi despre avionul de hârtie pe care Generalul îl făcea în timpul procesului prin care Nicolae şi Elena ceauşescu au fost condamnaţi la moarte.

Subiectul de pe prima pagină a ediţiei de azi a cotidianului Adevărul, titrat: „Ce secrete duce cu el în mormânt generalul Atanasie Stănculescu”, prezintă momentul în care Victor Stănculescu a luat legătura cu ziarul, în scopul unor dezvăluiri legate de evenimentele din 1989, pe care însă generalul le-a luat cu el în mormânt.

„Victor Atanasie Stănculescu, mort în urma unui atac cerebral, a luat legătura cu ziarul ‘Adevărul’ chiar înainte de Paşte. Fostul general a declarat atunci că ‘mai are multe de povestit’, făcând referire la Revoluţia din 1989, dar şi la enigmaticele casete pe care le-ar fi deţinut într-un seif din Elveţia”, scrie cotidianul deţinut de Cristian Burci.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Jurnalul Naţional: „Băsescu, pe faţă cu ‘partidele corupte’”. „Cu o mână de primari şi consilieri judeţeni, partidul fostului preşedinte încearcă să exploateze la maxim scorul obţinut la alegerile locale. Organizaţiile PMP din teritoriu au primit directivă să negocieze cu oricine majorităţile din Consiliile judeţene”, scrie Jurnalul Naţional în deschiderea ediţiei de azi.

Libertatea: „S-a pus pe tocat banii tatălui vitreg”. Cotidinul tratează pe prima pagină situaţia delicată a omului de afaceri care, printre altele, controla ziarul România Liberă. „Dan Adamescu, prins între Carmen, nevasta adulterină şi Rani, fiul risipitor. Împreună cu alţi tineri milionari români, Rani o ţine într-o petrecere continuă, din Miami până în Las Vegas, fără să-i pese că tatăl e în închisoare, iar pe numele fratelui său a fost emis mandat de arestare”, scrie Libertatea pe pagina întâi.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus