Skip to main content

Seară de film românesc, astăzi la HBO

 
Secvenţă din Dispozitiv 0068
Secvenţă din Dispozitiv 0068

Postul HBO dedică această seară cinematografiei româneşti recente cu pelicule precum Muntele magic, Cai putere şi Ramona.

Publicitate

Seara începe cu documentarul dramă animat Muntele magic, în regia Ancăi Damian, care va fi difuzat începând cu ora 20.00. În afară de această peliculă care spune povestea refugiatului polonez Adam Jacek Winker, restul producţiilor sunt filme de scurmetraj.

Programul producţiilor româneşti din această seară de la HBO:

Muntele magic, de la ora 20:00.


Sub forma unui documentar dramă animat, filmul regizat de Anca Damian este biografia lui Adam Jacek Winker. Refugiat polonez în Paris, Adam şi-a dorit să schimbe lumea. Viaţa lui este dată peste cap în anii 1980 când îşi imaginează că este un cavaler din secolul 20 şi părăseşte Franţa ca să lupte alături de comandantul Massoud împotriva sovieticilor din Afganistan.

Cai putere, de la ora 21:30. Scurtmetrajul regizat de Daniel Sandu, cu Lucian Ifrim, Cătălin Stelian, Mihaela Sîrbu, Adrian Titieni şi Costel Caşcaval în rolurile principale. În fiecare an, Mihai, cu ajutorul prietenilor, îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii şi apoi o aduce înapoi jos primăvara. Dar, anul acesta, Mihai descoperă cât de fragile pot deveni prieteniile.

Cai putere, de la ora 22:00. Verigheta este un scurtmetraj în regia lui Gabriel Achim. Soţul, intepretat de Gabriel Spahiu, îşi scapă din neatenţie verigheta sub o ladă frigorifică dintr-un supermarket. Încercând să ascundă acest lucru de soţia lui, interpretată de Mihaela Sîrbu, el va transforma ziua într-una memorabilă pentru amândoi.

Ramona, de la ora 22:15. Ramona este un scurtmetraj în regia lui Andrei Creţulescu, cu Şerban Pavlu, Dorian Boguţă, Ana Ularu, Rodica Lazăr şi Andi Vasluianu. Această producţie încheie trilogia începută cu Bad Penny în 2013 şi continuată cu Kowalski, în 2014.

Seara filmului românesc la HBO se încheie cu Dispozitiv 0068, regizat de Radu Bărbulescu, care va fi difuzat începând cu ora 22.40.

Un lunetist, interpretat de Toma Cuzin, se instalează în apartamentul unei bătrâne pentru a asigura perimetrul pe parcursul unui summit NATO. Acolo o descoperă pe proprietara apartamentului, o bătrână semi-paralizată, care nu vorbeşte niciodată. Odată ce îngrijitoarea pleacă, cei doi rămân singuri într-o tăcere stânjenitoare. Deodată, bătrâna îi cere lunetistului ceva ce le va schimba viaţa amândurora.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus