Skip to main content

Negruţiu şi "Triumful mediocrităţii", viralul zilei după meciul cu Albania. Textul de pe Republica, mii de share-uri

 
florin negrutiu
florin negrutiu

"Înfrângerile de la Euro 2016 sunt triumful mediocrităţii noastre. Suntem o ţară cu ifose mari şi cu rezultate mici. Nu construim nimic, în schimb ne rugăm la Dumnezeu să ne dea noroc." Cuvinetele lui Florin Negruţiu, de la Republica.ro, s-au viralizat rapid după meciul pierdul de România în faţa Albaniei.

Publicitate

Florin Negruţiu a căutat explicaţii dincolo de cercul închis al fotbalului, la nivelul întregii societăţii, iar diagnosticul pus în textul semnat pe Republica.ro a fost viralul zilei - aproape 5.000 de share-uri într-o singură zi.

Din textul lui Negruţiu:

"O ţară care nu a investit un sfanţ în educaţie – iar educaţia sportivă nu face excepţie – îşi caută acum alibiuri pentru eşec".

Nu suntem în stare să facem un stadion fără să furăm alte 3 în loc. Votăm cu elan corupţia şi impostura, cu românaşii noştri care au furat, dar au şi făcut ceva: stadioane în pantă, gazoane pe care nu creşte iarba, echipe fără suporteri şi, mai nou, fără jucători. (...)

„Băieţii noştri” seamănă azi ca două picături de apă cu „părinţii” lor: nevolnici, apatici, fără vlagă, fără un ideal mai înalt care să le dea un sens în viaţă. Sportul te educă, dar dacă profesorii sunt slabi sau corupţi, destinul tău va fi profund viciat.

Aseară am avut rezultatul a 25 de ani în care am tot orbecăit prin ceaţă: o Naţională de fotbal fără motivaţie, fără viziune şi fără suflet, imaginea Naţionalei mai mari care, în lipsa unor modele, o va da în bară mulţi ani de acum încolo.

Acesta e nivelul, aceştia sunt jucătorii. Ei sunt copiii unui sistem corupt până în măduva oaselor. Ei de abia aşteaptă să scape din ţara asta sufocantă ca să prindă un contract la arabi sau la ruşi. Fac ce au învăţat. Ei o fac pentru bani, doar fraierii care se uită au impresia că o fac pentru ei.

De la cine să înveţe ei sacrificiul şi onoarea? De unde să ştie ei cum e cu munca susţinută, cu responsabilitatea, cu respectul faţă de public, dacă mentorii lor care i-au crescut au fost nişte cuţitari puşcăriabili? Au dat de mici cu nasul de bani mulţi şi nemeritaţi, de gagici şi de lăutari, iar modelele lor în viaţă au fost parveniţii cu limuzină. De unde să ştie ei ce viaţă grea are un rugbist, un pugilist, o gimnastă sau orice alt sportiv din România?

Facem eroi din toţi interlopii care au băgat cluburile de fotbal în faliment şi apoi comentăm ipocrit că n-avem onoare de albanez. (...)"

Textul complet al lui Florin Negruţiu, pe Republica.ro.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, realizată de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1. Republica.ro, "Triumful mediocrităţii: „băieţii noştri” şi părinţii lor", de Florin Negruţiu

- 4.651 de share-uri.

2. Simonatache.ro, “O societate bolnavă în căutarea vinovăţiei victimei”, - 244 share-uri;

Din articol:

"O femeie dă cu piciorul în maşina a unui candidat PNL la primăria unei comune din Bistriţa Năsăud, iar acesta coboară din maşină, se duce după ea şi o agresează, în plină stradă. Găsiţi povestea din ambele perspective, atât a victimei, cât şi a agresorului, aici. Nu despre detaliile ei vreau să vorbesc, ci despre altceva. Despre faptul că, în România, la ora asta, se discută dacă fapta politicianului Jenor Beudean a fost justificată sau nu."

3. Tolo.ro, “PE URMA BANILOR. CUM AU JONGLAT SPITALELE CU DEZINFECTANTUL FALSIFICAT SUPRASEPT PLĂTINDU-I LUI CONDREA UN PREŢ TRIPLU!”, - 208 share-uri;

Din articol:

"Acelaşi antiseptic pentru sălile de operaţii a fost cumpărat de sute de manageri din toată ţara cu preţuri între 27 de lei şi 70 de lei pe litru
Efectul achiziţiilor falsificate a fost apariţia în sălile de operaţie a unui dezinfectant falsificat, care are de 10 ori mai puţină substanţă activă!
Sentimentul medicilor reformişti este că dacă Guvernul şi Ministerul Sănătăţii aşteaptă rezolvarea situaţiei de la procurori, noul ministrul Vlad Voiculescu va rămâne un instrument de reacţie, nu de progres."

4. Blogurile Adevarul, “O dilemă: fotbalul”, de Andrei Pleşu, - 194 share-uri;

Din articol:

"Suntem în plină euforie fotbalistică. Sperăm, luptăm, suferim, căutăm vinovaţi, ne investim patetic în fiecare meci, în fiecare fază. Nu sunt competent în materie, dar am găsit, în arhiva mea, un text pe care l-am scris acum aproape 22 de ani şi care mi se pare de un oarecare haz contextual. (Apropo şi de micul război dintre ruşi şi englezi, consumat pe străzile Marsiliei)."

5. Petreanu.ro, “CNADNR a inventat asfaltarea cu… nisip şi apă”, - 155 share-uri;

Din articol:

"Multe tâmpenii am văzut în ţara asta, dar ultima e chiar gogonată.

Pe DN 15D, între Vaslui şi Piatra Neamţ Roman, echipe de muncitori de la CNADNR (Secţia Drumuri Naţionale) “asfaltează” zilele acestea gropile cu… nisip bătucit şi un pic de apă.
Băi. Nu există aşa ceva, pur şi simplu nu există. Nisip cu apă?

Corespondentul Europa FM în Vaslui, Sorin Saizu, care a şi descoperit subiectul, a luat şi o reacţie de la Consiliul Judeţean: “Am ridicat problema în repetate rânduri şi mereu ni s-a transmis că nu sunt bani pentru reparaţii capitale. Am obţinut asigurări că vor fi efectuate câteva plombări, deoarece sunt porţiuni pe care chiar nu se mai poate circula”, a declarat vicepreşedintele Consililui Judeţean, Vasile Mihalachi."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lebron james lebron james
    Platitudini.
    Nimic concret, nimic iesit din...mediocritatea textelor scrise de asa-zisii analisti contemporani.
    Apropo, de cand se pricepe Negrutiu la fotbal? Eu stiam ca e tare doar pe politica, mai precis pe subiecte gen Forza Base, Forza PDL/PNL etc.

Trimite un comentariu

sus