Skip to main content

Tolontan şi Guran au acaparat blogosfera. Tolo, mii de share-uri la articolul despre Spitalul Sf. Pantelimon

 
Tolontan şi Guran au acaparat blogosfera. Tolo, mii de share-uri la articolul despre Spitalul Sf. Pantelimon
Foto: Agerpres

Cele mai share-uite articole din blogosferă au apărut pe blogul lui Cătălin Tolontan şi al lui Moise Guran. Primele două materiale în topul celor mai distribuite din blogosferă au fost episoade din ancheta lui Tolontan. Următoarele două au fost de pe blogul lui Guran.

Mirela Neag şi Tolontan au scris un text care i-a revoltat pe mulţi, povestea unui medic care decidea ce pacienţi "merită" să le fie administrate cele mai bune medicamente şi care sunt cei care "nu merită". 

Investigaţia intitulată “Un medic şi-a înregistrat şefa cum împarte viaţa şi moartea la Spitalul Sf. Pantelimon, spunând: 'Eu am propus o chestie care mi s-a părut bun-simţ. Hai să dăm medicaţia la ăia tineri şi la ăia cu şanse!ţ. Ei sînt numiţi 'ăia care merită'!" a adunat peste 2.200 de distribuiri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro. 

Publicitate

Din articol:

"Şefa de la ATI (Sfântul Pantelimon) spune că fie ”le dăm la ăia tineri și la ăia cu șanse”, fie ”nu mai avem nici pentru ăia care merită și nu ne mai interesează că ăsta e bugetul”.

„Nu sunt Dumnezeu ca să decid eu cine trăiește și cine moare”, spune medicul, punînd înregistrarea cu șefa sa, pe care a făcut-o acum două zile."

Și pe locul doi, a fost tot un episod din ancheta echipei lui Tolontan.

Cel mai distribuit articol de pe biziday.ro, blogul lui Moise Guran, este un advertorial despre o platformă de e-learning dedicată elevilor I-VIII. 

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook:

1. Tolo.ro, “UN MEDIC ŞI-A ÎNREGISTRAT ŞEFA CUM ÎMPARTE VIAȚA ȘI MOARTEA LA SPITALUL SF. PANTELIMON, SPUNÎND: „EU AM PROPUS O CHESTIE CARE MI S-A PĂRUT DE BUN-SIMȚ. HAI SĂ DĂM MEDICAȚIA LA ĂIA TINERI ȘI LA ĂIA CU ȘANSE!”. EI SÎNT NUMIȚI ”ĂIA CARE MERITĂ”!”,

- 2.200 share-uri

2. Tolo.ro, “DE FRICA DNA, CEARTĂ ÎN CULISE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: ”VREAU SĂ POVESTESC PUBLICULUI CUM VOR CEI VINOVAȚI PENTRU FENOMENUL HEXI SĂ SCAPE. ȘEFA INSPECȚIEI SANITARE DE STAT A PROPUS CA PRODUCĂTORII SĂ SECRETIZEZE CONCENTRAȚIA!””

Din material:

"DNA a anunțat ieri după-amiază că fostului director de la Hexi Pharma, Flori Dinu, soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fratele acestuia, Radu, și Miron Paraschivescu, adus special din închisoare, sînt acuzați pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii confirmă sistemul dezvăluit pe 3 mai 2016 de Gazeta Sporturilor și detaliat de RISE Project.

Condrea și oamenii lui își scumpeau materiile prime prin două firme off-shore din Cipru. Factorul de multiplicare mergea de la 7 la 10."
 

3. Biziday.ro, “MyKoolio – O nouă platformă e-learning”,

 - 75 share-uri;

4. Biziday.ro, “Cazul Hexi Pharma – DNA intră în scenă, dar e abia la început”, de Moise Guran, - 73 share-uri;

Din material:

"Așa cum bănuia toată lumea, DNA-ul s-a sesizat în cazul Hexi Pharma, probabil încă de la începutul dezvăluirilor făcute de Tolontan, indiciile de corupție fiind evidente. Spre deosebire de Parchetul General care și-a dat grav cu stângul în dreptul, grăbindu-se să anunțe începerea urmăririi in rem (adică asupra faptelor) iar nu împotriva unei persoane anume, cei de la DNA au demarat o anchetă discretă, tot asupra faptelor, căci legea îi obligă pe procurori ca atunci când încep urmărirea împotriva unei persoane, să o cheme pe aceasta, să o audieze și să îi comunice că este suspectă. Sunt mici detalii avocățești, dar tocmai pentru că sunt avocățești le știu și avocații și, deci, le știu și infractorii."

5. Arielu.ro, “De ce s-a închis Tribul?”,  - 62 share-uri.

Din articol:

"Ieri a fost prima zi în care Tribul n-a funcționat și nici măcar n-a fost zi de vacanță. Asta pentru că Tribul s-a închis și ieri a fost prima zi după ani de activitate în care Tribul n-a funcționat.

În postarea asta, de care tot încerc să mă apuc de câteva zile și tot nu reușesc, o să fac un rezumat al nașterii Tribului și a finalului Tribului, cel puțin sub forma aceea, pe care o știam."

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu