Skip to main content

Tom Hanks recomandă documentarul românesc ”Chuck Norris vs. Communism”

 
Tom Hanks recomandă documentarul românesc ”Chuck Norris vs. Communism”

Actorul american Tom Hanks le-a recomandat fanilor săi de pe Facebook să urmărească documentarul românesc ”Chuck Norris vs. Communism”, regizat de Ilinca Călugăreanu.

Publicitate

”Vizionaţi acest documentar! Puterea filmului! Pentru a schimba lumea”, a scris ieri starul american pe pagina sa de Facebook.

Filmul documentar ”Chuck Norris vs. Communism” (2015) a fost prezentat, în ianuarie 2016, pe canalul naţional de televiziune american PBS şi va intra anul aceasta şi pe reţeau de filme Netflix, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Documentarul a fost prezentat în România de HBO noiembrie 2015. Pelicula prezintă istoria uimitoare a casetelor video piratate care au permis câtorva milioane de români să eludeze regimul represiv comunist. Filmul spune povestea Irinei Margareta Nistor, o femeie foarte hotărâtă şi pasionată, a cărei voce pătrunzătoare şi marcantă a inspirat o ţară întreagă. În timpul zilei, Irina traducea filmele Comitetului de Cenzori al Televiziunii Naţionale, asistând zilnic la absurdităţile sistemului comunist care eradica rapid orice informaţie din Vest. Pe afaceristul Zamfir, care comercializa casete video, l-a întâlnit în 1985, când a dublat vocea tuturor personajelor din filmele vândute de el pe piaţa neagră - de la Chuck Norris şi Robert De Niro, până la Jane Fonda şi ET.

Documentarul "Chuck Norris versus comunism" (2015), regizat de Ilinca Călugăreanu şi coprodus de HBO Europe, invită publicul să rememoreze era în care filmele occidentale erau disponibile doar pe casete video traficate în România comunistă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus