Skip to main content

Ancheta Hexi Pharma nu a crescut tirajul ziarului tipărit al GSP, dar domină mediul online: sute de share-uri doar la ultimul episod

 
Ancheta Hexi Pharma nu a crescut tirajul ziarului tipărit al GSP, dar domină mediul online: sute de share-uri doar la ultimul episod

Ancheta care a zguduit sitemul de sănătate din România nu i-a adus lui Cătălin Tolontan un tiraj mai mare pentru Gazeta Sporturilor şi nici mai multă publicitate pentru ziar, dar este foarte vizibilă în online. Numai în weekend, cel mai nou episod a avut sute de share-uri, la fel ca majoritatea celorlalte episoade ale investigației jurnalistice..

Articolul, intitulat "Achiziţiile reale de dezinfectanţi diluaţi sunt duble faţă de cele prezentate de autorităţi! În complicitate cu spitalele, Condrea folosea 86 de coduri diferite în SEAP!" a fost distribuit pe Facebook de aproape 570 de ori în acest weekend. 

Publicitate

Săptămâna trecută, Cătălin Tolontan a spus în cadrul unei sesiuni de la ICEEfest că ancheta din cazul Hexi Pharma nu a dus la un tiraj mai mare pentru Gazeta Sporturilor şi nici nu a câştigat mai mult din publicitate. „Creșterea de tiraj a fost zero. Creșterea de publicitate a fost zero. Mulțumim microbiștilor că ne-au ținut în spate”, a declarat redactorul-şef al GSP, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. "Microbiștii sunt cei care finanțează invesigația, de aceea le mulțumim", a completat el.

Din ultimul material semnat de Mirela Neag, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan, cu sute de share-uri pe Facebook

"Sistemul de achiziții publice a fost trucat! O companie care a analizat datele SEAP în detaliu arată că, în loc de 123 de milioane de lei cât ne-au spus autoritățile, spitalele au cumpărat în 5 ani dezinfectanți de 225 de milioane de lei. (...) Și cum a fost posibil ca, de peste 10 ani, Hexi Pharma să fi vîndut dezinfectanți diluați falsificînd tot sistemul SEAP fără ca nimeni să observe?! Și celelalte firme au trucat sistemul de achiziții publice" (Tolo.ro).

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook:

1. Tolo.ro, “ACHIZIȚIILE REALE DE DEZINFECTANȚI DILUAȚI SUNT DUBLE FAȚĂ DE CELE PREZENTATE DE AUTORITĂȚI! ÎN COMPLICITATE CU SPITALELE, CONDREA FOLOSEA 86 DE CODURI DIFERITE ÎN SEAP!”,

 - 565 share-uri;

2. Blogurile Adevarul, “Prăbuşirea sistemului psihiatric”, de Eugen Hriscu,  - 290 share-uri;

"Noi, cei care am lucrat în sistemul public de psihiatrie, avem cu toţii cunoştinţă de lucrurile grave care se întâmplă în spatele zidurilor azilelor psihiatrice din secolul trecut convertite mai mult cu numele în spitale. Nu este vorba doar de recentul scandal al măsluirii unor studii clinice, dar mai ales şi mult mai grav, de încălcarea cu bună ştiinţă a celor mai elementare drepturi ale pacientului psihiatric." 

3. Contributors.ro, “Evidenta statistica confirma suspiciunile USB”, de Radu Craiu,  - 257 share-uri;

"Ultimele alegeri locale din Romania au polarizat inca o data societatea romaneasca. Pasiunile politice din Bucuresti au fost rascolite de performanta surprinzatoare a Uniunii Salvati Bucurestiul (USB) la alegerile din capitala. O revelatie a acestor alegeri a fost reprezentanta USB in sectorul 1, Dna Clotilde Armand, care parea castigatoare dupa finalizarea votului pentru ca in dimineata de dupa sa aflam ca a fost invinsa “pe ultima suta de metri” de catre candidatul PSD, Dl Daniel Tudorache. Schimbari de ultim moment sunt intotdeauna puse sub semnul intrebarii de catre candidatii care pierd alegerile."

4. Biziday.ro, “Pentru corupție, pedepse FĂRĂ suspendare!”, de Moise Guran,  - 246 share-uri;

"Ne învârtim în jurul cozii încercând să înțelegem de ce votul popular dă, în unele cazuri, credit unor oameni care nu au ce să caute pe funcțiile de răspundere sau pe cele de demnitate publică. Mulți sunt la un pas să admită că românii sunt hoți, că sunt complici cu corupții dacă îi votează, iar România este o țară fără scăpare. Eu NU mă voi împăca niciodată cu asta. Mai știți harta corupției (făcută acum cîțiva ani de SAR și România Curată)? Ea arată doar că societatea a găsit soluții. Desigur, între timp și corupții s-au adaptat, e timpul să contraatacăm și noi."

5. Biziday.ro, “Ticăie un ceas. Să vedem al cui…”, de Moise Guran,  - 115 share-uri.

"Este posibil ca efervescența DNA-ului din aceste zile să nu aibă legătură cu alegerile locale și cu rezultatul acestora decât în măsura în care, îmbătați de votul popular, o serie de politruci au dat ocazia unor momente operative. Adică n-au mai ținut cont de nimic și s-au aruncat pe șpăgi, prilejuind DNA-ului câteva flagrante. Sau poate erau conștienți de un plan mai larg ce ar duce la dezincriminarea unor fapte de corupție. Și au făcut greșeli. Sunt câteva semne și pe partea asta, iar dacă punem unele lângă altele declarațiile lui Kovesi, comunicatele DNA-ului dar și mișcările de pe scena politică, atunci cred că ne mai luminăm."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • D-na Andronache, aceaste masuratori iau in consideratie numai share-uirile facute direct de pe pagina originala, nu ? Nu cred ca iau in considerare si re-share-uirile (scuze pt barbarism !), ca altfel ar trebui sa fie mult mai multe.

Trimite un comentariu