Skip to main content

VIDEO. 11 trofee pentru România la Cannes Lions. McCann a luat şapte premii

 
VIDEO. 11 trofee pentru România la Cannes Lions. McCann a luat şapte premii

11 trofee, şapte campanii şi patru agenţii câştigătoare - acesta este bilanţul României la Cannes Lions 2016. Agenţiile româneşti s-au întors acasă cu unsprezece trofee de la ediţia din acest an a celui mai important festival de creaţie dedicat industriei de publicitate. McCann Worldgroup România a fost cea mai premiată agenţie autohtonă, cu cinci lei de bronz şi doi de argint. Printre câştigătoare s-au mai numărat Publicis România, Cohn&Jansen şi agenţia Jazz Communication.

Publicitate

Bittersweet Pies, pentru lanţul de patiserii Paul, a reuşit să obţină cele mai multe trofee. Campaniile Testul purităţii, pentru Aqua Carpatica, şi Opreşte barbaria, Salvează Ciocârlia, pentru Societatea Ornitologică, au fost premiate cu Gold Lion.

VIDEO. Campaniile româneşti premiate la Cannes Lions

1. Campania ACR STREET VIEW TEST, realizată de agenţia Publicis pentru Automobil Club Român, a câştigat un "Leu de argint" la categoria Promo&Activation.

2. Campania GO MONO, realizată de McCann pentru Radio 21, a câştigat un trofeu de bronz la categoria Promo&Activation (Use of Broadcast). 1

3. Campania BITTERSWEET PIES, realizată de McCann Worldgroup România pentru brandul Paul, a câştigat următoarele trofee la Cannes:

  • Bronze Lion la categoria PR
  • Bronze Lion la categoria Promo&Activation
  • Silver Lion la categoria Creative Data Lions
  • Bronze Lion la categoria Media.

4. Campania PAY WITH BLOOD, realizată de McCann Worldgroup România pentru Untold Festival şi Institutul Naţional de Transfuzie, a câştigat următoarele premii:

  • Silver Lion la categoria PR.
  • Bronze Lion la categoria Media

5. Campania PURITY TEST , realizată de Cohn&Jasen pentru clientul Valvis Holding şi brandul Aqua Carpatica, a câştigat Gold Lion la categoria PR - subcategoria (Food & Drinks ).

6. Campania Bernie Speed Test, realizată de Publicis România pentru ARCUB FOR BUCHAREST2021, a câştigat un Silver Lion la categoria PR şi subcategoria (Response / Real-time Activity)

7. Campania “OPREŞTE BARBARIA, SALVEAZĂ CIOCÂRLIA!”, realizată de Jazz Communication pentru Societatea Ornitologică şi Federaţia Coaliţia Natura 2000 RomâniaAgenţia Jazz, a câştigat trofeul Gold Lion la categoria Entertainment Lions for Music, secţiunea Use of an Artist as a Spokesperson/Ambassador in Partnership with a Cause.

La realizarea acestei campanii au mai contribuit Rogalski Damaschin Public Relations, Pukka, Film Factor, Sierra String Quartet, soprana Andreea Ilie si operatorul Tudor Mircea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus