Skip to main content

VIDEO. Maneliştii din România, noii Regi Gypsy, într-un documentar pe BBC

 
VIDEO. Maneliştii din România, noii Regi Gypsy, într-un documentar pe BBC

Televiziunea publică din Marea Britanie a difuzat un documentar despre maneliştii din România, care "trăiesc viaţa ca sultanii", după cum a observat Mirror.

Publicitate

Filmul "New Gypsy Kings", de Liviu Tipurita, despre vieţilor luxoase ale "popstarurile" din industria manelelor, a fost difuzat pe BBC Two, în emisiunea de documentare "This World", ieri, 16 iunie, de la ora 21:00, potrivit Mediafax.

Comunitatea romă este marginalizată şi sărăcă în toată Europa, iar de-a lungul mai multor ani, muzica lor tradiţională a fost cea mai faimoasă marfă de export, scrie BBC. Un nou sound Gypsy a apărut apoi. Manelele. Starurile din industria manelelor pot câştiga până la 20.000 de euro la o nuntă opulentă.

La petrecerile cu manele banii cash vin în averse peste invitaţi. Videoclipurile maneliştilor au milioane de vizualizări pe YouTube.

Dar manelele, zic britanii, sunt un gen muzical controversat - versurile glorifică gangsterii şi interlopii. "Regizorul de documentare Liviu Tipurita ne poartă în această lume extraordinară", scriu jurnaliştii britanici despre documentar.

Filmul complet

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus