Skip to main content

Compania de telecomunicaţii Verizon cumpără Yahoo cu 4,83 miliarde de dolari

 
Foto: variety.com
Foto: variety.com

Compania americană de telecomunicaţii Verizon a ajuns la un acord pentru achiziţionarea Yahoo pe care va plăti 4,83 de miliarde de dolari.

Publicitate

Această tranzacţie presupune cumpărarea de către Verizon a diviziilor de motoare de căutare, de media, de comunicaţii şi de publicitate a gigantului american de internet cu sediul în Sunnyvale, California, scrie Variety.com.

Verizon va combina operaţiunile AOL cu Yahoo, doi rivali foarte vechi, care au făcut obiectul unor frecvente zvonuri de fuziune de-a lungul anilor, pentru a extinde stabilitatea pe publicitatea online, inclusiv serviciul video Go90.

"În urmă cu doar un an am achiziţionat AOL pentru a consolida strategia noastră de a oferi o conexiune cross-screen pentru consumatori, creatori şi agenţii de publicitate", a declarat Lowell McAdam, preşedinte si CEO al Verizon.

"Achiziţia companiei Yahoo va pune Verizon într-o poziţie extrem de competitivă devenind astfel o companie globală de top în domeniul mass-media şi mobile şi va contribui la accelerarea fluxului nostru de venituri în publicitate digitală", a adăugat acesta.

Acordul este de aşteptat să se concretizeze în primul trimestru al anului 2017. Yahoo are o audienţă globală de peste un miliard de utilizatori activi lunar, inclusiv 600 de milioane pe dispozitive mobile, prin motorul de căutare, comunicaţii şi produse cu conţinut digital. Yahoo susţine că serviciile sale de e-mail sunt folosite de 225 de milioane de utilizatori activi lunar.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus