Skip to main content

LOVITURA DIN TURCIA. Emisia televiziunii de stat din Turcia a fost oprită după ce a fost ocupată de armată

 
Foto: BBC
Foto: BBC

ACTUALIZARE. Accesul la Facebook, Twitter şi Youtube a fost restricţionat noaptea trecută în Turcia, potrivit anunţului făcut de grupuri de monitorizare a internetului citate de Reuters. Tot în timpul tentativei de lovitură de stat şi emisia CNN a fost întreruptă de forţele armate.

Publicitate

Televiziunea privată CNN din Turcia şi-au reluat emisia după o scurtă întrerupere în timpul tentativei militare de lovitură de stat, scrie Mediafax, care citează abc.net.au. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu postul public din Rusia, TRT.

LOVITURA DE STAT DIN TURCIA. Rol important al Televiziunii de stat în lovitura de stat din această seară, din Turcia. Sediul televiziunii de stat din Turcia, TRT, a fost ocupat de militari în jurul orei 00.30. Anunţul a fost făcut chiar de membri ai armatei, pe postul public, care au spus că s-a constituit "un consiliu al păcii" şi că a fost instituită legea marţială, potrivit BBC.com.

Televiziunea de stat a devenit mediul pentru noile informări ale armatei. A fost citită o declaraţie potrivit căreia Turcia va avea o nouă Constituţie, iar ţara va fi guvernată democratic.

BBC mai scrie că nu este clar cui aparţin membrii armatei care au luat controlul asupra televiziunii de stat.

La scurt timp după ce armata a făcut anunţul privind proclamarea legii marţiale şi restricţii de circulaţie pe întreg teritoriul turc, postul public de stat, TRT, a închis emisia.

CNN Turk a difuzat imagini cu preşedintele Recep Erdogan susţinând o declaraţie de presă prin Facetime, aplicaţie disponibilă pe dispozitivele Apple. El a spus că este în control şi că îi va pedepsi pe liderii loviturii de stat. Acesta a spus că este în control şi că îi va pedepsi pe liderii loviturii de stat. A denunţat lovitura de stat din partea minorităţilor din armată şi a chemat poporul să iasă în stradă.

Armata turcă, în sediul postului public TRT

CONTEXT. În jurul orei 23.00, autorităţile turce au luat măsuri speciale de securitate pe fondul informaţiilor privind o tentativă de lovitură de stat militară, au anunţat surse citate de presa turcă şi internaţională, potrivit Mediafax.

23:34 Tancuri au fost observate în jurul Aeroportului Ataturk din Istanbul, dar şi în centrul metropolei turce, relatează postul NTV şi ziarul The Telegraph, prezentând imagini.

23:43 Armata turcă a anunţat că deţine controlul asupra întregii Turcii.

În paralel, Guvernul Binali Yildirim a denunţat o tentativă de lovitură de stat militară. "Guvernul ales de popor rămâne în funcţie. Acest Guvern va preda puterea doar când poporul va decide acest lucru", a comunicat Guvernul de la Ankara.

În jurul orei 00.00 au apărut informaţii că la Ankara s-ar fi înregistrat o explozie şi că ar avea loc schimburi de focuri între poliţie, subordonată Guvernului, şi armată, care are un statut special în Turcia, fiind garantul statului laic.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus