Skip to main content

Firme din domeniul producţiei media, luate în vizor pentru o evaziune fiscală de peste un milion de euro

 
Foto: News.ro
Foto: News.ro

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Capitalei fac, astăzi, opt percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din domeniul producţiei media într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu un prejudiciu de peste 1.1 milioane de euro (5.000.000 de lei), scrie News.ro.

Publicitate

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat şi implementat circuite evazioniste, în cadrul cărora, prin folosirea mai multor societăti comerciale cu comportament de tip fantomă, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale”, arată Poliţia Capitalei.

Mai exact, firmele respective, cu activitate în domeniul producţiei media, înregistrau facturi emise de firme fantomă pentru bunuri şi servicii inexistente pentru reducerea fictivă a profitului şi implicit a bazei de impozitare.

Prejudiciul total calculat de poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei este de peste 1,1 milioane de euro (5.000.000 de lei).

La finalul celor opt percheziţii demarate, astăzi, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov şi Dâmboviţa vor fi puse în executare nouă mandate de aducere, arată Poliţia Capitalei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus