Skip to main content

Mesajul de apreciere al lui Ponta la adresa turcilor care s-au luptat cu mana goala contra tancurilor, sute de comentarii pe Facebook

 
Foto: Facebook, Victor Ponta
Foto: Facebook, Victor Ponta

Victor Ponta a avut cuvinte de laudă la adresa turcilor care s-au luptat "cu mâna goală contra tancurilor pentru ţara lor" în lovitura de stat eşuată, desfăşurată vineri noapte şi soldată cu peste 300 de morţi şi 1.400 de răniţi. Mesajul fostului premier a stârnit controverse pe Facebook, dovadă fiind şi numărul mare de comentarii pe care l-a strâns în acest weekend.

Publicitate

Potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro, postarea lui Victor Ponta a adunat peste 650 de comentarii pe reţeaua de socializare.

Ce a spus Victor Ponta despre tentativa de lovitură de stat din Turcia:

"Noaptea trecuta Turcia a aratat ca este o tara de cetateni adevarati ( nu de inculti si manipulati cum ii tot prezinta Propaganda internationala si romaneasca)!!! Primele idei:

  • oameni mandri si demni, care au curaj sa se lupte cu mana goala contra tancurilor pentru tara lor! ( dupa Decembrie 89 mai vedeti romani gata sa lupte contra unei lovituri de stat)!??

  • in Turcia politica nu trece NICIODATA dincolo de interesul Turciei si mandria nationala / toti liderii politici din opozitie ( desi il urasc sincer pe Erdogan) au iesit imediat cu declaratii de sustinere pentru Presedintele si Guvernul legitimat prin vot democratic

  • Turcia are "institutii de forta" ( cum le numeste Propaganda noastra) chiar mai puternice decat Romania/ si totusi noaptea trecuta oamenii simpli care au iesit in strada au salvat Turcia de dictatura

  • liderii lumii democratice in frunte cu Obama si Merkel au dat imediat mesaje clare de sustinere a Presedintelui Erdogan ( desi cu siguranta nu agreeaza deloc independenta si nationalismul acestuia)!/ inca o dovada ca SUA si Europa respecta tarile si politicienii legitimi si curajosi nu slugile obediente

  • cand un lider politic ( adica Erdogan) cheama oamenii in strada sa lupte cu mana goala contra armatei si milioane de oameni il asculta ( fie sustinatori fie oameni care nu il plac dar care acum cred ca are dreptate) poate intelegem ca ce ne minte pe noi

Propaganda oficiala despre acel lider si acea tara este doar manipulare clasica!
Sper doar ca Turcia si poporul sau extraordinar sa treaca cu bine si peste acest moment tragic ! Iar noi sa invatam din nou ce inseamna mandrie nationala si unitate pentru libertate si drepturile fundamentale!"

Topul postărilor de pe Facebook din categoria politic cu cele mai multe comentarii, realizat de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1. Pagina oficială Victor Ponta, cu postarea privind "mândria naţională a turcilor şi unitatea pentru libertate şi drepturile fundamentale":

- 650 comentarii;

2. Pagina oficială Klaus Iohannis a strâns peste 600 de comentarii cu o postare prin care şeful statului "condamnă ferm atacul înfiorător" de la Nisa.

3. Pagina oficială Daniel Ghiţă, cu o postare în care vorbeşte despre lupta sa împotriva defrişărilor:

- 495 comentarii;

4. Pagina oficială Victor Ponta, cu postare în care o atacă pe Alina Gorghiu

- 313 comentarii;

5. Pagina oficială Klaus Iohannis a adunat peste 300 de comentarii cu un mesaj adresat poporului turc: "Îmi exprim speranţa că ordinea publică din Turcia, partener strategic şi aliat respectat al României, va fi restabilită în cel mai scurt timp, în spiritul respectării democraţiei şi a instituţiilor democratic alese de poporul turc."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus