Skip to main content

Moise Guran, distribuit cu un text ironic la adresa lui Dragnea: El este un “infractor-legitim!”

 
Foto: biziday.ro
Foto: biziday.ro

Moise Guran a scris un text ironic şi destul de dur la adresa lui Liviu Dragnea, care "s-a dus la un televizor şi a comis următoarea emanaţie ideologică - un guvern interimar nu poate face privatizări, că n-are legitimitate".

Publicitate

Articolul publicat pe blogul său, biziday.ro, a fost distribuit de peste 630 de ori pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"Deci Dragnea, acest Senatul şi Poporul Român (un fel de SPQR mai pesedist şi mai de Teleorman) înţelege că legitimitatea ţi-o dă votul, iar dacă ai votul popular poţi să vinzi bucăţele din România.

Indiferent că eşti un infractor condamnat definitiv, ceea ce în mod formal înseamnă că ai călcat în picioare o lege, poţi proclama cu succes Nihil sine lege!, ce spanac!, că legea eşti tu, hitler mic şi haios. Şi teleoltean.

Mai clar, în mod legitim doar poporul şi pesedeul împreună (la romani SPQR desemna de fapt guvernarea împreună cu poporul) pot vinde ţara, fie ea chiar întrupată în pietre, în fabrici sau în vreo bucăţică…"

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, realizată de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1. biziday.ro, “Îl ştiţi pe tipul ăsta? El este un “infractor-legitim!”, - 631 share-uri pe Facebook la următorul text:

"Dacă v-am pus neuronii pe bigudiuri cu aceste rânduri o să le rezum mai simplu – filozofia politică oficială a PSD este că nu poţi fura ţara decât cu votul poporului şi prin asocierea acestuia la hoţia clasei conducătoare."

2. biziday.ro, “Cum ar fi dacă nu ne-am mulţumi cu statutul de ţară second-hand?”, - 314 share-uri pe Facebook la următorul text:

"Ar fi o greşeală să judecăm summitul NATO în afara contextului Brexit. Asta pentru că ieşirea Marii Britanii din UE lasă în aer (sau redefineşte) toate planurile de creare a unei armate europene, în care UK ar fi jucat un rol esenţial, inclusiv în apărarea flancului estic al NATO.

În plus, discuţiile de la summit şi negocierile de securitate au ţinut cont exact de acest aspect. A spus-o chiar preşedintele polonez după întrevederea cu Iohannis."

3. Blogurile Adevărul, „Natura a intrat în oraş. Ce se va întâmpla mai departe cu Parcul Natural Văcăreşti”, de Dan Bărbuşescu, - 95 share-uri pe Facebook la următorul text:

"Un lucru este clar, natura işi vede de treaba ei mai liniştită decât înainte de 11 mai 2016. Administraţia Naţională Apele Române a reuşit, în urma unui efort considerabil, să igienizeze tot malul sudic (Şos. Olteniţei) ridicând peste 2000 m3 de deşeuri. A fost introdusă o cabină de pază, sunt oameni care patrulează zona.

Parcul Natural Văcăreşti este, deci, mai sigur. În următoarea perioadă, Ministerul Mediului are datoria să găsească un administrator în urma unui concurs deschis de dosare care vor dovedi capacitatea acestora. Administratorul va elabora Planul de management al ariei naturale – constituţia viitorului parc. Documentul va trasa principalele obiective de protecţie, reconstrucţie naturală, educaţie şi cercetare."

4. contributors.ro, “Sfârşitul unei iluzii comuniste: sistemul medical „gratuit”, de stat, nu aduce decât moartea”, de George Mioc, - 80 share-uri pe Facebook la următorul text:

"Trei oameni au murit într-o singură săptămână, de la sfârşitul lunii iunie, într-un spital din Iaşi, Sf. Spiridon, de pe urma unor infecţii nosocomiale. Drept urmare, se va da cu mai mult clor – un dezinfectant folosit la începutul secolului XX – a spus unul din directorii spitalului. Sigur că există, în secolul XXI, substanţe mult mai eficiente, dar spitalul din Iaşi utiliza produse Hexi Pharma, pe care însă le-a retras.

Nu s-a organizat o nouă licitaţie.

Ştirea, difuzată de Pro Tv, nu a provocat aproape nici o emoţie.

Scandalul Hexi Pharma se încheie aşa cum anticipam: sistemul criminal din sănătate rezistă."

5. Blogurile Adevărul, “La summit, am depăşit planul cincinal”, de Oana Popescu, - 46 share-uri pe Facebook la următorul text:

"Oficial ne merge bine. Din cauza neclarităţii poziţionării strategice a României, dar şi a preocupării autorităţilor să pozeze în campioni ai flancului estic, concluziile plutesc în ceaţă după summitul NATO în ce priveşte verdictul „a fost sau nu un succes pentru România? Răspunsul este nu. Suntem, totuşi, într-un context de securitate aliată mai bun."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus