Skip to main content

Presa online din China nu va mai avea voie să publice ştiri bazate doar pe informaţii din social media

 
Foto: variety.com
Foto: variety.com

Cyberspace Administration din China, principala autoritate de reglementare a conţinutului de pe internet din această ţară, a făcut un anunţ potrivit căruia publicaţiile online trebuie să verifice informaţiile din social media cu surse oficiale, înainte de a publica ştiri, scrie News.ro, care citează variety.com.

Publicitate

Site-urile nu trebuie să inventeze ştiri sau să denatureze faptele, potrivit Cyberspace Administration of China.

Schimbarea are scopul de a aduce media online, ce se dezvoltă într-un ritm alert, pe aceeaşi lungime de undă cu media tradiţională în ceea ce priveşte controlul conţinutului publicat.

Media online din sectorul privat a câştigat teren în China, întrucât din ce în ce mai multe persoane folosesc telefoane mobile inteligente şi se îndreaptă către social media şi către ştiri din aplicaţii mobile.

Cele mai multe publicaţii tradiţionale din China, precum şi site-urile lor, sunt controlate de stat, iar ştirile publicate de sursele online sunt descrise drept ”false”.

Deşi au existat materiale de presă false, pentru care autorităţile îndreptăţite au penalizat companii precum ifeng.com, Sina şi Tencent, o parte din ştirile descrise drept ”false” sunt, de fapt, doar inoportune, notează variety.com.

China are cea mai restrictivă legislaţie pentru internet din lume, numită de multe ori ”The Great Firewall of China”, prin care poate fi blocat conţinut din site-uri şi pagini web, dar şi din social media şi bloguri.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus