Skip to main content

VIDEO. Povestea materialului cu larvele de la Spitalul de arşi, cu Răzvan Luţac - GSP

 

PAGINADEMEDIA TV. "Când am primit filmuleţul cu larvele de la spitalul de arşi ne-am consultat: ce facem, îl dăm sau nu, că e prea şocant", a povestit la Interviurile PaginademediaTV jurnalistul Răzvan Luţac, cel mai tânăr membru al echipei de investigaţie de la Gazeta Sporturilor.

Publicitate

"A fost o informaţie din interior. (...) Medicii de la Spitalul de arşi n-au negat şi chiar în această dimineaţă domnul doctor Stănculea a confirmat că imaginile sunt veridice", a spus jurnalistul la Interviurile PaginademediaTV.

Imaginile şocante cu pacientul de la Spitalul de arşi au fost publicate pe Tolo.ro şi s-au viralizat puternic: în doar câteva ore, materialul are peste 2.000 de share-uri.

Răzvan Luţac, la Interviurile PaginademediaTV:

"Am primit un semn de la un cadru medical de la Spitalul de Arşi, care ne-a zis “avem doi pacienţi în spital pe care am găsit larve. Eu am reuşit să-l filmez pe unul dintre ei. Imaginile sunt absolut cumplite, aveţi grijă când vă uitaţi la ele”. Într-adevăr, le-am văzut şi erau horror. Este un pacient, întors pe o parte, este ars şi în spatele urechii se văd nişte viermi, colcăie, mişună pe acolo. A fost o informaţie venită chiar din interior."

Lumea ştie că voi vă ocupaţi cu astfel de subiecte. Care a fost prima reacţie, cum ai gestionat situaţia? Către tine a venit acest apel?

Răzvan Luţac: Apelul a venit catre Mirela (Neag n. red). Apoi am primit acel filmuleţ.

Petrişor Obae: Cum ai dezvoltat în continuare materialul?

Răzvan Luţac: "Am luat filmuletul şi ne-am consultat “domne, ce facem? Să-l dăm, să nu-l dăm?”. Până la urmă mă gândeam şi eu: să nu dai aşa ceva e ca şi cum l-ai arunca sub preş, ai ascunde ceva. Nu, chiar nu e ok. După care am mai vorbit cu doctorul, am aflat informaţii suplimentare şi despre ce s-a întâmplat la Spitalul de Arşi în trecut, în cazuri asemănătoare.

Am aflat că e vorba de nişte larve de muşte, am aflat că şi în trecut fusese probleme cu muşte, pentru că era un doctor care a reclamat “vedeţi că sunt probleme cu larve”. A recunoscut şi domnul Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI de la Spitalul de arşi: “da, domne, nu avem aer condiţionat, a trebuit să mai lăsăm geamul deschis, aşa că au mai intrat şi muşte”. Sunt nişte condiţii ciudate pentru un spital de nivelul acesta. Totuşi să aibă muşte în secţia de ATI...

După ce am strâns toate aceste informaţii am vorbit şi cu domnul Stănculea, am vorbit şi cu acest cadru medical cu care am făcut povestea. Au mai fost si alte probleme la spitalul de arsi, începând cu cazul Colectiv unde au fost foarte mulţi morti raportat la numărul celor internaţi, oameni care au murit din cauza infectiilor nosocomiale, apoi a fost cazul acela cu tranfuzii, prezentat de ziarul Puterea, cu o grupă de sânge greşită. Medicii de la Spitalul de arşi n-au negat şi chiar în această dimineaţă domnul doctor Stănculea a confirmat că imaginile sunt veridice."

Interviul a fost realizat în studioul Mindopoly.

MÂINE, pe Paginademedia.ro: Povestea lui Răzvan Luţac, cel mai tânăr membru al echipei de investigaţii de la Gazeta Sporturilor. La 23 de ani neîmpliniţi, lucra la anchetele Hexi Pharma. La 14 ani, scria pentru prima dată pentru Gazeta Sporturilor. Cum a ajuns la ziar, ce a scris de-a lungul timpului, cum a fost prima întâlnire faţă în faţă cu Cătălin Tolontan şi ce a învăţat despre presă, mâine, pe Paginademedia.ro.

VIDEO. Răzvan Luţac, GSP, despre cazul larvelor de la Spitalul de Arşi

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus