Skip to main content

Social media din România, în şoc după atentatul de pe Coasta de Azur: “Noaptea groazei la Nisa”

 
Social media din România, în şoc după atentatul de pe Coasta de Azur: “Noaptea groazei la Nisa”

Reţelele de socializare din România au vuit pe tema noului atentat terorist care a avut loc în Franţa. Informaţiile şi comentariile despre atacul unui franco-tunisian care s-a năpustit cu un camion în miile de oameni aflaţi pe faleza din Nisa, de ziua Franţei, s-au distribuit intens pe Facebook.

Publicitate

SHARED NEWS. Articolul publicat de stirileprotv.ro sub tilul "ATENTAT LA NISA. Bilantul se ridica la 84 de morti; cel putin 50 de copii au fost spitalizati. Cine este autorul masacrului" a adunat peste 560 de share-uri pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

BLOGOSFERĂ. Pe blogurile Adevărul, jurnalista Iulia Badea-Guéritée ridică o serie de întrebări cu privire la modul în care s-a desfăşurat atentatul de pe Coasta de Azur, într-un material intitulat “Noaptea groazei la Nisa”:

"Cum de a reuşit acel camion să avanseze în mulţime, cu acea viteză, pe o distanţă atât de mare - 2 kilometri? - fără ca niciuna dintre maşinile de pompieri sau de poliţie din zonă să intervină pentru a-l opri? De ce a fost nevoie ca mai multe zeci de persoane să moară înainte ca forţele de ordine să tragă asupra lui,şi a-l opri în fine? (...)

Nisa devine un oraş înarmat până în dinţi, se văd deja soldaţi şi maşini militare. Câteva ore prea târziu, însă. Unde erau când locuitorii se agăţau de acel camion pentru a-l opri?", a scris Iulia Badea-Guéritée. Articolul a fost distribuit de peste 160 de ori pe Facebook.

Detaliat, clasamentele Social Media realizate de Facebrands pentru Paginademedia.ro pentru ziua de ieri:

SHARED NEWS.

1. Stirileprotv.ro, “ATENTAT LA NISA. Bilantul actualizat se ridica la cel putin 84 de morti si 100 de raniti. "10 copii au murit in atac"”,

- 560 share-uri;

2. Digi24.ro, “ATAC de ziua naţională a Franţei, soldat cu 84 de morţi. Doi români sunt printre cei peste 100 de răniţi”,

- 325 share-uri;

3. Adevarul.ro, “Atentat la Nisa: un camion a intrat în mulţimea care sărbătorea Ziua Franţei. Bilanţ provizoriu: cel puţin 84 de morţi. Doi români printre răniţi”, de Ionuţ Preda,

- 270 share-uri;

4. Digi24.ro, “Ministrul Sănătăţii: Am luat în considerare închiderea Spitalului de Arsuri. Nu s-a putut face acest lucru”,

- 243 share-uri;

5. Adevarul.ro, “Curtea Supremă, despre şpaga lui Adrian Severin: „Exprimă o gravă degradare morală””, de Ionel Stoica,

- 240 share-uri.

BLOGOSFERĂ.

1. Blogurile Adevărul, “Noaptea groazei la Nisa”, de Iulia Badea-Gueritee,

- 161 share-uri;

2. Biziday.ro, “Îl mai ştiţi pe Caniculă? S-a întors şi iar ne dă direct la cap…”,

- 141 share-uri;

3. Blogurile Adevărul, “Republica Sclavagistă România”, de Doru Pop,

- 65 share-uri;

4. Cetin.ro, “România adevărată are sclavi”,

- 63 share-uri;

5. Blogurile Adevărul, „Noi, interlopii, suntem oameni, pur şi simplu“, de Gelu Duminica,

- 36 share-uri.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • "Noaptea groazei la Nisa" reflectata nu de social media din Romania ci de posturile de stiri din Romania.
  Cite posturi de stiri avem?
  Digi 24 la ora 01:05 transmitea in regim de Breaking News, imagini in direct, corespondente telefonice in direct din Nisa, etc.
  TVR1 a intrat in jurul orelor 01:30 cu Breaking News privind situatia din Nisa, pina la ora 02:00.
  Restul televiziunilor de partid aveau emisiuni in reluare, nici macar burtiere cu evenimentul de la Nisa nu aveau.
  Dimineata la ora 07:00 la Digi 24 era cu News Alert, televiziunile de partid au intrat in Breaking News dupa 8 ore de la producerea evenimentului.

Trimite un comentariu

sus