Skip to main content

Studiu Zenith, la nivel global: Materialele video online vor fi urmărite cu precădere pe dispozitivele mobile

 
Studiu Zenith, la nivel global: Materialele video online vor fi urmărite cu precădere pe dispozitivele mobile

Fenomen la nivel global. Dispozitivele mobile vor deveni anul acesta principala platformă de pentru vizualizarea materialelor video online, potrivit Adnews.com.

Publicitate

Studiul, publicat de agenţia Zenith în raportul Online Video Forecasts 2016, preconizează că timpul petrecut de utilizatori pentru vizualizarea de materiale video online de pe smartphone-uri sau tablete va creşte anul acesta la 19.7 minute pe zi.

În comparaţie, timpul petrecut pentru aceeaşi activitate pe platformele fixe, precum desktopuri sau smart TV, va rămâne constant la 16 minute.

Este prima dată când dispozitivele mobile le depăşesc pe cele fixe, în ceea ce priveşte timpul petrecut pentru vizionarea de materiale video online. Acest lucru se datorează unei creşteri a vizionărilor de 39% de la an la an pe suporturile mobile, comparativ cu nici o creştere a vizionărilor pe suporturile fixe.

Zenith prezice faptul că vizionarea pe dispozitive mobile va creşte la 33,4 minute pe zi în anul 2018, ajungând să însumeze 64% din totalul consumului video online.

Cheltuielile agenţilor de publicitate pentru materialele video online, care în SUA au atins 17,5 miliarde de dolari în 2015, sunt preconizate că vor creşte cu o rată medie de 19,8% pe an, ajungând în 2018 la 30.1 miliarde de dolari.

"Răspândirea dispozitivelor mobile şi a conexiunilor de mare viteză se traduce prin faptul că utilizatorii vor avea un conţinut video online la îndemână lor pe tot parcursul zilei. Acest lucru creează noi oportunităţi pentru agenţii de publicitate pentru a comunica cu consumatorii, utilizând anunţuri video online pentru a combina puterea de construire a unui brand de publicitate audiovizuală, cu strategii de direcţionare şi de personalizare", a declarat directorul de prognoze al agenţiei Zenith, Jonathan Barnard.

De asemenea, raportul a constatat că multe pieţe încep să vadă materialele video online ca fiind complementare cu publicitatea TV, astfel vor reprezenta 49,6% din publicitatea afişată la nivel mondial în 2018.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus