Skip to main content

Tolo.ro, cel mai share-uit blog cu dezvăluirea identităţii doctorului care a făcut public filmul cu larve

 
Foto: evz.ro
Foto: evz.ro

Cătălin Tolontan a dat ştirea că doctorul ATI care a făcut publice, în decembrie 2015, infecţiile nosocomiale, iar în iulie 2016 a oferit filmul cu viermii a decis să-şi facă cunoscută identitatea. Articolul publicat pe tolo.ro a fost cel mai distribuit material din blogosferă pe ziua de ieri.

Publicitate

Textul intitulat “Un medic iese la lumină. Camelia Roiu: ”Guvernul Cioloş greşeşte dacă crede că va curăţa spitalele cu aceiaşi manageri care le-au ţinut în mizerie!” a fost distribuit de aproape 150 de ori pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Medicul Camelia Roiu decide să-şi asume public statutul de doctor ce a oferit presei filmul cu viermi de la spitalul în care lucrează. Face acest pas împotriva sfaturilor noastre, ale ziariştilor. Şi mai mult decât atât.

Ea este doctorul care a dezvăluit minciuna guvernamentală şi a sistemului medical imediat după Colectiv.

Când a spus: „I-am salvat pe tineri dintr-o bombă de foc şi i-am omorât într-o bombă cu microbi!”.

A fost momentul când tema infecţiilor nosocomiale a devenit una de alertă pentru public şi de negare pentru autorităţi. Somităţi ale sistemului şi înalţi oficiali l-au contrazis cu furia notorietăţii lor pe medicul anonim.

'Am hotărât să-mi asum public mărturia din decembrie, cea cu bomba de bacterii de după Colectiv. Şi filmul video cu pacientul contaminat cu larve de muscă. De ce? Pentru că în ultimele zile m-am simţit vizată şi chiar ameninţată de colegi şi …', a declarat medicul pentru jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor."

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, realizată de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1. tolo.ro, “Un medic iese la lumină. Camelia Roiu: ”Guvernul Cioloş greşeşte dacă crede că va curăţa spitalele cu aceiaşi manageri care le-au ţinut în mizerie!

- 147 share-uri;

2. Blogurile Adevărul, “Turcia în 10 puncte: fotografie geopolitică”, de Marius Văcărelu - 125 share-uri;

Din articol:

"A avut loc o încercare de preluare a puterii în Turcia, iar istoria acestui stat dezvăluie mai puţină democraţie decât am fi obişnuiţi să credem, dacă analizăm puterea poporului strict din punct de vedere formal. De aceea, ce se întâmplă în aceste zile este o luptă pentru putere care cuprinde mai multe tentative sau chiar lovituri de stat. A scoate militari şi tehnică de luptă înseamnă lovitură de stat militară, a demite şi / sau aresta magistraţi, militari, înalţi funcţionari publici, poliţişti şi alte persoane care se opun partidului de guvernământ reprezintă lovitură de stat civilă."

3. cabral.ro, “Electric Castle. Glod, oameni şi muzică.” - 51 share-uri;

Din articol:

"Am văzut oameni ”supăraţi pe Electric Castle”.

– Frate, să mor io, aia a fost organizare?! Nămol peste tot?! Bătaie de joc!

Uite, ca să ne fie clar de la începutul discuţiei: şi de mine şi-au bătut joc oamenii ăia.

Şi bătaia lor de joc a intrat direct în top 5 distracţii demente din viaţa mea.

Nu-i cunosc pe producători, l-am cunoscut doar pe Andi Vanca, aşa că-l rog pe el să le transmită: mulţumesc frumos!"

4. contributors.ro, “Regimul Erdogan şi pedagogia terorii- spre un nou totalitarism”, de Ioan Stanomir, - 39 share-uri;

Din articol:

"Teroarea este pedagogia de care regimul Erdogan se serveşte, în zilele din urmă, spre a marca, simbolic, intrarea într-o nouă eră politică. Demascări, umiliri, arestări, flagelări, toate acestea închipuie decorul ordinii ce înlocuieşte, sub ochii noştri, republica fondată pe temelii kemaliste. Sultanatul de la Ankara prinde contur, ca un hibrid ideologic, în care nostalgia otomanistă, atacul împotriva laicităţii şi mobilizarea populistă se unesc, spre a da naştere unui model totalitar sui-generis. Epurările curăţă terenul pe care se va aşeza această Turcie a viitorului."

5. contributors.ro, “Ziarul „Libertatea” dezinformează despre Gelu Voican Voiculescu”, de Marius Mioc, - 38 share-uri;

"În 16 iulie 2016 pe saitul „Libertatea” a apărut articolul nesemnat „EXCLUSIV / Cioloş l-a angajat pe cel care l-a împuşcat pe Ceauşescu. Gelu Voican Voiculescu câştigă lunar 2.600 de lei” (linc), care se doreşte o demascare atît a primministrului Dacian Cioloş cît şi a lui Gelu Voican Voiculescu, fostul viceprimministru FSN-ist, care în prezent este consilier la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Lupătorilor Împotriva Regimului Comunist.

După „Libertatea”, o mulţime de alte surse de (dez)informare în masă bucureştene au preluat aceeaşi ştire.

Prima minciună din articol e că Cioloş l-ar fi angajat pe Gelu Voican în guvern. De fapt omul a fost angajat pe vremea guvernului Ponta şi a rămas angajat în continuare. Cioloş n-a făcut nici o schimbare."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus