Skip to main content

Fiscul a vândut vila Corinei Voiculescu cu circa 1 milion de euro pentru a recupera din prejudiciul din dosarul ICA

 
Foto: Profit.ro
Foto: Profit.ro

Vila din Bucureşti a Corinei Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu, fostul sediu Crescent, a fost vândută, astăzi, de Fisc, cu 4,55 milioane lei (circa 1 milion euro), scrie Profit.ro. Imobilul are o suprafaţă de 193 de metri pătraţi şi un teren aferent de 576 de metri pătraţi.

Publicitate

Licitaţia a fost organizată în condiţiile în care Fiscul încearcă să recupereze o parte din cele 60 de milioane de euro reprezentând prejudiciul impus omului de afaceri în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Fiscul a mai scos la vânzare şi alte bunuri ale familiei Voiculescu

Şi anul trecut, şi în acest an, Fiscul a organizat licitaţii pentru vânzarea mai multor active ale familiei Voiculescu, printre care acţiunile deţinute la firma Sanagra din judeţul Mureş şi la firma RC Media Company, dar nu a reuşit să vândă decât un apartament de pe Şoseaua Kiseleff din Capitală, pentru aproximativ 400.000 de euro, şi vila din Predeal, la preţul de pornire de 1,5 milioane de lei, fără TVA.

În luna aprilie, Fiscul a scos la vânzare două terenuri deţinute de fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia şi Corina, lângă cabana Trei Brazi din Predeal. Pentru fiecare dintre cele două terenuri, în suprafaţă egală de 11.510 metri pătraţi, a fost fixat un preţ de pornire de 1,2 milioane de lei.

ANAF încearcă astfel să recupereze de la Dan Voiculescu o parte din cele 60 de milioane de euro reprezentând prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care acesta a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenţei politice la privatizarea frauduloasă a institutului şi spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preţ subevaluat.

La sfârşitul lunii septembrie, Profit.ro a anunţat în exclusivitate că ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact şi televizunilor Antena 1 şi Antena 3, imobile care i-au aparţinut omului de afaceri Dan Voiculescu, şi le va scoate la vânzare la un preţ de pornire de 15 milioane de euro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus