Skip to main content

Cei trei „traficanţi de arme” din reportajul Sky News au fost arestaţi preventiv

 
Cei trei „traficanţi de arme” din reportajul Sky News au fost arestaţi preventiv

Un judecător pentru drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti a decis, în această seară, arestarea preventivă a fraţilor Atilla Csaba Pantics şi Levente Pantics, precum şi a intermediarului, Mihai Aurelian Szanto, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false, scrie News.ro. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Publicitate

Decizia judecătorului vine după ce suspecţii au fost audiaţi aproximativ trei ore la Curtea de Apel Bucureşti.

Cel care a intermediat realizarea filmării, Mihai Aurelian Szanto şi fraţii Atilla Csaba Pantics şi Levente Pantics pot ataca decizia judecătorului cu o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ei au fost puşi sub acuzare pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

"Materialul jurnalistic difuzat de postul de televiziune britanic a fost preluat în mass-media din România şi din alte state membre UE, iar din trecerea în revistă a ştirilor difuzate pe această temă, cât şi a comentariilor difuzate în spaţiul public a rezultat că faptele prezentate au generat pe de o parte sentimente reprobatoare la adresa statului român, iar pe de altă parte un sentiment de insecuritate în rândul cetăţenilor din România, având în vedere prezentarea unor posibile ameninţări la adresa securităţii naţionale a ţării", au arătat procurorii DIICOT care instruentează această anchetă.

"Jurnaliştii britanici i-au oferit inculpatului Szanto Aurelian-Mihai suma de 2.000 de euro, pentru realizarea «investigaţiei jurnalistice», din care acesta a oprit 1.000 euro, iar suma de 1.000 euro urma să fie împărţită între inculpaţii Pantics Attila-Csaba şi Pantics Levente", spun procurorii.

Prim-ministrul Dacian Cioloş consideră că este inadmisibil modul în care a fost realizat reportajul Sky News privind traficul de arme în România, el afirmând că ”nu poţi denigra o ţară fără să ai dovezi”.

Premierul a spus că a cerut ca autorităţile române să ia poziţie faţă de reportajul Sky News întrucât este vorba de o denigrare a României.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Ciudat , ca sa nu spun altceva ca ,iar apar maghiari care denigreaza statul roman . Este foarte grav ce au facut , iar autoritatile Romaniei , TREBUIE sa impiedice bataia de joc dusa de jurnalistii englezi la adresa Romaniei .Credeam ca acest post tv SKY NEWS e un post de televiziune serios . Este impardonabil ce au facut acesti jurnalisti impreuna cu acesti infractori .Si cand te gandesti ca britanicii ne dau lectii de democratie iar ei mint de ingheata apele . Legea trebuie sa-si spuna cuvantul , nu putem accepta nemerniciciile unora la adresa unui intregi tari .

Trimite un comentariu

sus