Skip to main content

Moise Guran, distribuit cu „Marele Piton vrea un loc la Antipa…”, un text despre Vîntu

 
Moise Guran, distribuit cu „Marele Piton vrea un loc la Antipa…”, un text despre Vîntu

Articolul scris de jurnalistul Moise Guran despre Sorin Ovidiu Vîntu în care l-a numit "piton" şi "geniu negru" a fost cel mai distribuit material din weekend de pe bloggosferă.

Publicitate

Materialul intitulat „Marele Piton vrea un loc la Antipa…” a adunat peste 400 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

„Da, e adevărat, din când în când mai scot câte o sticlă de şampanie de la frigider şi o beau. Pe ultima am băut-o acuma, când s-a dus Vântu la puşcărie. Spre deosebire de Tapalagă care simte nevoia să le amintească generaţiilor de azi ce şaor a fost cândva Sorin Ovidiu Vântu, eu mă bucur mărunt, secret, meschin.

Am scris şi am publicat mai bine de un deceniu despre Vântu, pornind cu FNI, ca reporter, iar apoi, prin 2002-2003, dezvăluind (alături de alţii) afacerea Petromservice în toată măreţia ţepei ce se profila. Am scris inclusiv despre ciudata înţelegere cu OMV de la privatizarea Petrom, privind achiziţia de servicii Petromservice.

Primul dosar FNI, publicat în două episoade la Observator (în 2004, cu complicitatea lui Vlad Petreanu, căci între Voiculescu şi Vântu era pe atunci un pact de neagresiune şi dacă se afla ce făceam noi n-ar mai fi apărut niciodată) a dispărut din dulap câteva luni mai târziu, la fel şi casetele din Arhivă.

Da, era dosarul făcut de Luminiţa Sega, procurorul asasinat în 2003, un dosar care nu a mai ajuns niciodată în forma şi cu probele respective în instanţă. Chiar şi interceptările făcute de SRI au fost modificate (tăiate bucăţile ce îl puteau incrimina).”

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, realizată de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1.Biziday.ro, “Marele Piton vrea un loc la Antipa…”,

- 404 share-uri

2.Tolo.ro, “Preşedinte, premier, modele. Iohannis şi Cioloş nu vin la Rio. Pentru prima oară după mulţi ani, România nu va avea un înalt reprezentant la ceremonia de deschidere”,

- 278 share-uri

3.Tolo.ro, ”Little girls no more”. Noaptea cînd echipa de gimnastică trebuia să vină la Olimpiadă”,

- 245 share-uri

4.Tolo.ro, “Organizatorii camuflează problemele cu bazele: fotoreporterul Agerpres blocat de armată pe Copacabana”,

- 233 share-uri

5.Lucianmindruta.com, “FYI: Lumea în care trăim nu există!”,

- 131 share-uri

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus