Skip to main content

National Geographic lansează la toamnă miniseria Marte, o producţie despre o ipotetică expediţie pe Planeta Roşie

 
National Geographic lansează la toamnă miniseria Marte, o producţie despre o ipotetică expediţie pe Planeta Roşie

National Geographic lansează în noiembrie, la nivel global, miniseria Marte (Mars), o producţie despre o ipotetică expediţie pentru colonizarea Planetei Roşii. Serialul este format din şase părţi şi îmbină, de o maniera inedită, ficţiunea cu imaginile documentare.

Publicitate

Acţiunea producţiei National Geographic este plasată în anul primăvara anului 2033, când prima misiune cu echipaj uman către Marte, la bordul navetei spaţiale Daedalus, a fost lansată cu succes de pe platforma 39A a Centrului Spaţial Kennedy, de pe insula Merritt din Florida.

Secvenţele dramatizate din această miniserie hibrid sunt realizate de regizorul mexican Everardo Gout, în timp ce elementele documentare includ interviuri cu experţi precum Neil deGrasse Tyson şi Andy Weir, autorul romanului "The Martian".

În rolul rusoaicei Marta Kamen, Anamaria Marinca interpretează un specialist în geologie, martor al coliziunii cu Pământul a unui meteorit de şapte tone, de la Celeabinsk.

Din distribuţie mai fac parte Clementine Poidatz (Amelie Durand), Ben Cotton (Ben Sawyer), Sammi Rotibi (Robert Foucault), Jihae (Hana Seung).

Povestea miniseriei National Geographic

Nava spaţială Daedalus ar trebui să aterizeze pe Marte în noiembrie 2033. Amartizarea fictivă, precum şi planul ulterior de stabilire metodică a primei aşezări umane pe Marte vor fi prezentate în detaliu de National Geographic Channel.

Odată ce prima aşezare umană este stabilită, echipajul trebuie să se autosusţină până la viitoarele amartizări din 2035 şi 2037, când aşezarea se va mări prin livrarea de provizii şi noi ocupanţi. Cei şase membri ai echipajului internaţional au fost foarte atent selecţionaţi, ei fiind dotaţi cu calităţi specifice pentru a-şi asuma acest pas monumental pentru omenire.

VIDEO. Trailer al noului serial marca National Geographic

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus