Skip to main content

National Geographic lansează la toamnă miniseria Marte, o producţie despre o ipotetică expediţie pe Planeta Roşie

 
National Geographic lansează la toamnă miniseria Marte, o producţie despre o ipotetică expediţie pe Planeta Roşie

National Geographic lansează în noiembrie, la nivel global, miniseria Marte (Mars), o producţie despre o ipotetică expediţie pentru colonizarea Planetei Roşii. Serialul este format din şase părţi şi îmbină, de o maniera inedită, ficțiunea cu imaginile documentare.

Publicitate

Acţiunea producţiei National Geographic este plasată în anul primăvara anului 2033, când prima misiune cu echipaj uman către Marte, la bordul navetei spațiale Daedalus, a fost lansată cu succes de pe platforma 39A a Centrului Spațial Kennedy, de pe insula Merritt din Florida. 

Secvențele dramatizate din această miniserie hibrid sunt realizate de regizorul mexican Everardo Gout, în timp ce elementele documentare includ interviuri cu experți precum Neil deGrasse Tyson și Andy Weir, autorul romanului "The Martian".

În rolul rusoaicei Marta Kamen, Anamaria Marinca interpretează un specialist în geologie, martor al coliziunii cu Pământul a unui meteorit de șapte tone, de la Celeabinsk.

Din distribuţie mai fac parte Clementine Poidatz (Amelie Durand),  Ben Cotton (Ben Sawyer), Sammi Rotibi (Robert Foucault), Jihae  (Hana Seung). 

Povestea miniseriei National Geographic

Nava spaţială Daedalus ar trebui să aterizeze pe Marte în noiembrie 2033. Amartizarea fictivă, precum și planul ulterior de stabilire metodică a primei așezări umane pe Marte vor fi prezentate în detaliu de National Geographic Channel.

Odată ce prima așezare umană este stabilită, echipajul trebuie să se autosusțină până la viitoarele amartizări din 2035 și 2037, când așezarea se va mări prin livrarea de provizii și noi ocupanți. Cei șase membri ai echipajului internațional au fost foarte atent selecționați, ei fiind dotați cu calități specifice pentru a-și asuma acest pas monumental pentru omenire.

VIDEO. Trailer al noului serial marca National Geographic

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu