Skip to main content

Postul History comemorează 15 ani de la atentatele din 11 septembrie prin două documentare dedicate

 
Postul History comemorează 15 ani de la atentatele din 11 septembrie prin două documentare dedicate

Televiziune History va difuza în exclusivitate două documentare dedicate atentatelor din 11 septembrie 2001, pentru a comemora aniversarea a 15 ani de la tragedia din Statele Unite.

Publicitate

Postul de documentare va difuza producţiile “102 minute care au schimbat America” şi “Steagul de la WTC” pe 3, respectiv, 17 septembrie, de la ora 21:00.

Despre cele două documentare care vor fi difuzate la 15 ani de la 11 septembrie

Documentarul “102 minute care au schimbat America”, produs de History şi câştigător la premiile Emmy, prezintă minut cu minut desfăşurarea catastrofei din 11 septembrie 2001, folosind imagini din numeroase surse, printre care filmări de amator surprinse cu camera de luat vederi şi telefoane mobile, înregistrări din arhivele poliţiei şi pompierilor şi comentarii de la faţa locului de la echipele de salvare şi martorii oculari.

Pe lângă interviuri şi perspective ale participanţilor la evenimente, această ediţie aniversară cuprinde şi idei ale persoanelor care au avut legătură cu evenimentele ulterioare.

În cadrul documentarului “Steagul de la WTC”, scriitorul şi prezentatorul History Brad Meltzer urmăreşte căutarea steagului de la Kilometrul Zero, elucidând misterul dispariţiei sale şi prezentând testele care i-au demonstrat autenticitatea.

Este evidenţiată activitatea poliţiei din Everett, Washington, ale cărei eforturi au ajutat la recuperarea “steagului de la 11 septembrie”, precum şi cea a experţilor în artă şi a criminaliştilor de renume ale căror teste au confirmat faptul că steagul era veritabil.

Documentarul este produs de compania Left Right Productions, al cărei ajutor a fost esenţial pentru găsirea steagului.

History face parte din portofoliul A+E Networks® UK. Televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus