Skip to main content

PRESA DE AZI. Funeraliile Reginei Ana, slab mediatizate pe prima pagină a ziarelor. Libertatea: "Lacrimi de principese"

 
PRESA DE AZI. Funeraliile Reginei Ana, slab mediatizate pe prima pagină a ziarelor. Libertatea: "Lacrimi de principese"

Funeraliile Reginei Ana, care au început, ieri, pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, odată cu repatrierea trupului neînsufleţit al Majestăţii Sale, sunt slab mediatizate în presa de azi. Ziarul Adevărul este singurul cotidian central care a dedicat întreaga copertă de astăzi acestui subiect.

Publicitate

"Trecută în nefiinţă pe 1 august, într-un spital din Elveţia, Regina Ana a fost adusă, ieri, în România cu o cursă TAROM. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost primit cu onoruri militare la salonul oficial al Aeroportului Otopeni, după care a fost depus la Castelul Peleş din Sinaia", scrie Adevărul.

Ziarul Libertatea tratează subiectul în stilul caracteristic "Lacrimi de principese. Regina, plânsă de fete". Titlul apare într-o casetă, în partea dreaptă a primei pagini.

Pe o coloană de pe prima pagină a ziarului Evenimentul zilei apare următorul editorial semnat de Ion Cristoiu "Senzaţional! La funeraliile Reginei Ana două Alteţe vor da nas în nas cu un Domn, fost şi el Alteţă".

"Anunţul de luni ne dovedeşte însă că şi Casa Regală e măiastră în materie de manipulare. De la moartea Reginei, Presa noastră de fătuci şi guguştiuci a fost intoxicată cu ştiri gen:

Regele Mihai vrea să vină la funeralii. Regele Mihai va veni la funeralii, dacă sănătatea i-o va permite.

Acest joc de-a baba oarba cu opinia publică, pentru care a fost pusă la lucru şi Televiziunea Română, care, sub conducerea PSD-istei Irina Radu, nu mai e falimentară, ci monarhistă", a scris Cristoiu în ediţia de astăzi a EVZ.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Primul mandat, primul tun". Bugetul Primăriei Sectorului 1 nu permite finanţarea Spitalului de Arşi, spune primarul Daniel Tudorache. Dar permite încheierea de contracte inutile cu societăţi de pază, fără licitaţie.

Jurnalul Naţional: "Contract de 16 milioane lei, urcat pe SEAP la 6 luni de la semnare". Ares Guard SRL, firma de casă a fostului primar Neculai Onţanu, deţine monopolul serviciilor de pază la instituţiile publice din Sectorul 2. În doar câţiva ani, firma a primit contracte de 10,5 milioane de euro, de cele mai multe ori fără licitaţie.

Ultimul tun a fost şi cel mai mare: peste 11 milioane de lei, prin negociere directă. În plus, anunţul de atribuire a fost trimis spre publicare după 6 luni. În mod normal, Primăria ar trebui amendată, iar contractul anulat.

Evenimentul zilei: "Cum a ajuns judecătoarea Coţofană de la SRI în magistratură". După scandalul ofiţerilor acoperiţi din Justiţie şi în plină dezbatere publică privind soarta arhivei SIPA, cazul judecătoarei Lavinia Nicoleta Coţofană de la Judecătoria Arad - fost ofiţer SRI - a readus în spaţiul public problema a cât de subţire e graniţa dintre zona justiţiei şi cea a serviciilor secrete.

În ultimii ani ai perioadei în care a activat ca ofiţer al SRI, Lavinia Nicoleta Coţofană şi-a definitivat studiile de Drept, a absolvit Institutul Naţional al Magistraturii şi apoi a dat sacoul de ofiţer de contraspionaj pe roba de magistrat.

Click!: "Ţiriac, cadou de 50.000 de euro pentru Laurette".

Libertatea: "Panică generală pe platou, până la intervenţia salvatorilor. Era să moară la filmări". "Chef Cătălin Scărlătescu a intrat în şoc anafilactic după ce a gustat un preparat cu scorţişoară, condiment la care este alergic, şi , dacă nu ar fi fost un echipaj de urgenţă, în zonă, s-ar fi putut întâmpla o nenorocire", scrie ziarul editat de Ringier.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus