Skip to main content

Programul Shark Week revine la Discovery Channel la finalul acestei luni

 
Programul Shark Week revine la Discovery Channel la finalul acestei luni

Programul Shark Week revine la Discovery Channel la finalul acestei luni, când sărbătorşte cea de-a 28-a aniversare. Astfel, pe 27 şi 28 august, televiziunea de documentare va difuza de la ora 23.00 două programe despre cele mai recente descoperiri ştiinţifice despre rechini. Tot de pe 27 august, de la ora 00.00, Shark Week va fi disponibil online.

Publicitate

"'Rechinofilii' din România vor putea viziona oriunde şi oricând 16 ore de programe pline de adrenalină la mare adâncime prin intermediul website-ului dedicat sharkweekonline.com/ro. În plus, fanii se vor putea scufunda complet în lumea subacvatică a rechinilor, accesând aplicaţia de realitate virtuală Discovery VR, disponibilă pe Android şi iOS", potrivit oficialilor Discovery.

Descrierea programelor disponibile atât pe Discovery Channel, cât şi online:

Rechinul din adâncuri – miercuri, 27 august, de la ora 23.00 si online, de la ora 00:00

Biologul marin Greg Skomal şi echipa REMUS SharkCam se întorc în Guadalupe ca să găsească cel mai mare rechin alb din lume, supranumit Deep Blue. De această dată, ei folosesc două vehicule submarine robotizate: unul care se scufundă până la 90 metri şi altul care coboară până la 600 metri adâncime. Rezultatele obţinute de ambele contribuie la schiţarea unui profil comportamental: cum folosesc marii rechini albi întreaga coloană de apă, între aceste niveluri? Echipa descoperă tehnici şi strategii de vânătoare utilizate de marii rechini albi pentru a-şi atrage prada în adevărate ambuscade şi filmează un exemplar care atacă submarinul!

Întoarcerea marelui rechin mako – joi, 28 august, de la ora 23.00 si online, de pe 27 august, de la ora 00:00

Keith Poe, specialist în montarea de dispozitive de monitorizare a rechinilor, biologii marini Greg Stuntz şi Matt Ajemain, alături de întreaga lor echipă, folosesc tehnologii extrem de performante pentru a încerca să studieze o situaţie reală: un rechin de peste 450 kg, surprins în timp ce atacă. Pescarii îi numesc ”grander” (barosani) pe aceşti rechini mako enormi, care suferă un fel de transformare după ce ajung la 3 metri lungime şi 450 kg greutate, căci devin mai ascunşi şi încep să vâneze pradă de dimensiuni mai mari, ca de pildă foci.

Insula Rechinilor – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

În 2016, directorul de imagine premiat Andy Casagrande a descoperit un lucru foarte bizar: marii rechini albi dispăruseră complet din zona Insulelor Neptune, în largul coastei Australiei de Sud. Unde plecaseră? Căutând spre vest, pe traseul cunoscutei rute de migraţie a marilor rechini albi, el a făcut o descoperire incredibilă: o populaţie concentrată, formată numai din masculi de mari rechini albi, trăia în preajma unei insule necartografiate.

Programul îi invită pe telespectatori să plonjeze ei înşişi în aventură, apelând la realitatea virtuală şi aplicaţia DiscoveryVR.

Marele Alb: vânătoare în noapte – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Celebrul fotograf specialist în rechini Chris Fallows porneşte în cea de-a opta aventură a sa alături de expertul în rechini Jeff Kurr şi biologul Neil Hammerschlag, descoperind cât de bine pot să vâneze marii rechini albi în beznă totală. În naraţiunea actriţei Lena Headey (“Urzeala tronurilor”), programul demonstrează că marii rechini albi pot vâna la fel de bine chiar şi fără o sursă de lumină, deci în absenţa totală a razelor de soare sau de lună. Dar cum reuşesc o asemenea performanţă?

Rechini Mortali – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Apelând la cele mai recente studii de cercetare şi dovezi istorice remarcabile, Dr. Michael Domeier şi Dr. Barry Bruce pleacă să caute exemplare rare de rechini oceanici cu înotătoare albe, ca să afle dacă specia îşi merită reputaţia de “cel mai ucigător rechin din lume.”

Rechini în jungle – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Biologul marin Dr. Craig O’Connell şi Andy Casagrande merg în amonte pe Râul Serena, prin junglele din Costa Rica, pentru a încerca să afle de ce tinerii rechini-taur înoată împotriva curentului pe acest râu şi cum evită crocodilii de 3,5-4 metri care trăiesc în aceste ape.

Rechini în zone nucleare – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Philippe Cousteau, nepotul legendarului Jacques Cousteau, exploratorul şi cameramanul care a studiat viaţa subacvatică, porneşte împreună cu soţia sa Ashlan Gorse Cousteau şi biologul marin Luke Tipple spre Atolul Bikini, ca să exploreze un mediu marin distrus de teste nucleare în timpul Războiului Rece. Dispozitivele nucleare detonate pe atol au pulverizat efectiv două insule şi au distrus orice formă de viaţă de aici. Între timp, natura şi-a demonstrat rezistenţa şi a refăcut deja ecosistemul marin, repopulând atolul cu rechini de recif.

Invazia rechinilor în ape mici – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Folosind o cuşcă specială de protecţie contra rechinilor, cu sistem propriu de propulsie, denumită “The Explorer” (Exploratorul), biologul marin Mauricio Hoyos şi Grant Johnson investighează o descoperire recentă din zona Insulei Guadalupe: noaptea, în apele puţin adânci din preajma insulei se adună mai mulţi rechini albi.

Rechini la vânătoare – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

De milioane de ani, între marele rechin alb şi focă se dă un război cumplit. Acum, pe hartă a apărut un nou câmp de luptă pentru aceşti doi combatanţi: se numeşte Cape Cod şi diferă total de obişnuitele insule stâncoase unde se înfruntă de obicei rechinii şi focile, prin alte părţi ale lumii. Aici, marii rechini albi au fost nevoiţi să înveţe noi metode de a vâna foci.

Rechini printre noi – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Tot mai mulţi oameni se întâlnesc cu rechini, în toată lumea. Pentru a face faţă îngrijorării crescânde a publicului larg, se folosesc diverse metode – de la selecţii de exemplare până la năvoade şi capcane speciale – dar toate afectează populaţiile de rechini.

Rechini vs. Delfini – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Rechinii şi delfinii împart de multă vreme apele oceanelor, însă abia de curând au început oamenii de ştiinţă să înţeleagă adevărata natură a relaţiei dintre aceşti doi maeştri ai apelor marine. E o dinamică ostilă şi periculoasă, mai ales pentru delfini. Delfinii preferă să mănânce peşte şi să înoate paşnic alături de oameni. Dr. Mike Heithaus şi echipa lui vin acum cu noi studii de cercetare, care ar putea explica de ce rechinii atacă delfinii mult mai des decât ne dăm noi seama.

Blue Serengeti: o lume ascunsă – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

De mai bine de 27 de ani, celebrul biolog marin şi expert în rechini Barbara Block studiază marii rechini albi din largul coastelor Californiei. Acum, apelând la camere de filmat revoluţionare şi tehnologii de monitorizare a exemplarelor, Barbara le oferă cercetătorilor şi telespectatorilor o incursiune într-un domeniu rămas până acum necunoscut.

Rechin: jocuri mortale – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Dr. Jonathan Werry şi directorul de imagine Andy Casagrande, care a devenit expert în filmările cu rechini, ajung într-un loc special din Australia de Sud ca să studieze o nouă strategie de vânătoare a marelui rechin alb. Cu noua tehnică, rechinii nu îşi mai aşteaptă prada să intre în ocean, ci ies din apă şi înşfacă focile de pe uscat.

Rechinul Tigru – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Dr. Neil Hammerschlag este cel mai mare expert din lume în materie de rechini-tigru. Acum, el şi-a propus să rezolve ceea ce numeşte triada secretelor ştiinţei acestei specii: unde se împerechează, unde stau femelele pe durata gestaţiei şi unde îşi aduc pe lume puii.

În adâncuri după Marele Alb – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00

Un nou-venit s-a stabilit în apele din zona Pacific Northwest: marele rechin alb. Experţi în studiul rechinilor, Ralph Collier şi Brandon McMillian încearcă să găsească răspunsuri pentru cele mai importante întrebări din acest caz: de ce ajung marii rechini albi atât de departe, spre nord, şi de ce aceste întâlniri par să se concentreze într-un loc anume?

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus