Skip to main content

Realizatorul Tv Cătălin Ștefănescu a scris prima piesa de teatru din Romania care organizează casting pentru spectatori

 
Realizatorul Tv Cătălin Ștefănescu a scris prima piesa de teatru din Romania care organizează casting pentru spectatori
Catalin Stefanescu. Foto: tvr.ro

Realizatorul TV Cătălin Ștefănescu semnează textul și regia primului spectacol de teatru din România care organizează casting pentru spectatorii care vor să obțină un loc în sală. 

Potrivit organizatorilor, Vanilla Skype este "un proiect atipic care depășește granițele clasice ale teatrului și setează premisele pentru o implicare autentică din partea spectatorului". 

Publicitate

După o piesă scrisă de Cătălin Ștefănescu și cu o distribuție remarcabilă - Marcel Iureș, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu și Vladimir Purdel - Vanilla Skype este pusa în scena în cadrul unui turneu care se va desfășura în perioada 2-10 septembrie în cinci orase din țară – Ploiești, Craiova, Piatra Neamț, Bacău și Iași.

Programul turneului include două reprezentații, de la ora 17:00, respectiv 20:30, în fiecare dintre orașele incluse in turneu.

Pentru fiecare dintre aceste reprezentații, persoanele care doresc să participe la spectacol se pot înscrie la un casting care va fi susținut pe Skype (contul Vanilla Skype Teatru) de actorul Marcel Iureș și care va conține un set de întrebari elementare menite să stabilească dacă participanții își merită cu adevarat locul în sală, potrivit organizatorilor.

Cătălin Ștefănescu, autorul textului si regizorul spectacolului Vanilla Skype:

"Turneul Vanilla Skype e un prilej minunat de a calatori in cinci orase si de a intalni un public in fata caruia rareori avem sansa de a juca. Asteptam cu mare emotie cele 10 reprezentatii. Le propunem spectatorilor nostri o formula de spectacol care se bazeaza pe spunerea unor povesti, intr-un spatiu mic, unde intalnirea intre actori si public se face intr-o atmosfera mai intima decat cea a salii clasice. Si e o experienta diferita de fiecare data, dar intotdeauna vie si generatoare de dorinta de a o repeta, un moment magic pe care il traim impreuna cu spectatorii nostri".

Organizatorii spectacolului Vanilla Skype:

"Textul a fost scris de Catalin Stefanescu special pentru actorii din distributie, ceea ce aduce in prim plan un aspect de multe ori neglijat in teatrul romanesc actual, stransa colaborare dintre dramaturg si actori. Vanilla Skype reprezinta o materializare artistica a unui parteneriat inceput in urma cu aproape 10 ani, in cadrul Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis, si reuneste trei generatii de artisti: Marcel Iures, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, carora li se adauga mai tinerii Alexandru Ion, Mircea Postelnicu si Vladimir Purdel".

Despre spectacol:

Patru pacienti care discuta pe Skype cu psihoterapeutul lor, doi muncitori care analizeaza cu mult umor "gramatica" lumii si a existentei, un detectiv confuz venit parca din filmele anilor '40 si patru actori care participa la un casting- toate aceste personaje isi topesc realitatile intr-o poveste-mozaic despre uriasa putere a naratiunii si despre completa neputinta a naratorului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu