Skip to main content

Tolontan: TVR a ajuns să împrumute cabluri de la televiziunea cubaneză. Deschiderea de la Rio, comentată de la Bucureşti

 
Tolontan: TVR a ajuns să împrumute cabluri de la televiziunea cubaneză. Deschiderea de la Rio, comentată de la Bucureşti
Foto: Facebook, Cătălin Tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan povesteşte pe blogul său despre condiţiile tehnice, financiare şi de cazare cu care trebuie să se descurce la Rio cei opt oameni care formează delegaţia Televiziunii Române la Jocurile Olimpice de Vară.

"De la 10.000 de kilometri depărtare de Rio va comenta TVR ceremonia de deschidere care are loc astăzi, începînd cu două noaptea, ora României.

Echipa televiziunii publice a fost cazată într-un hotel calamitat, comentatorii cauta singuri soluții tehnice și au ajuns să împrumute cabluri de la televiziunea de stat din Havana!", relatează Cătălin Tolontan pe Facebook, despre problemele cu care se confruntă echipa Televiziunii Române în Brazilia.

Publicitate

Reamintim că TVR va difuza integral și în exclusivitate toate competițiile de la Jocurile Olimpice de Vară 2016, ce se vor defășura la Rio, în luna august.

Fragmente din relatarea lui Cătălin Tolontan, de pe blog:

Probleme cu cazarea

"Ziariștii trimiși la Rio de televiziunea publică din România stau într-un hotel calamitat. (...)

Presa română s-a descurcat cum a putut. În general, s-a plătit între 20 și 100 de dolari pe noapte locul de cazare. (...)

Televiziunea Română și-a cazat oamenii într-unul dintre hotelurile acreditate de către organizatori, cam la 13 kilometri de parcul olimpic.

Ajunși acolo, cei 8 reprezentanți ai TVR au avut o surpriză imensă. Teoretic, hotelul era de trei etaje și trei stele. Practic, funcționau două etaje și o stea. Noaptea era concurs de fantome și de muncitori pe holuri." (tolo.ro)

TVR a tăiat costurile și în privința ceremoniei de deschidere.

"Pentru că asigurarea unui post de comentator la deschiderea de vineri seară de la Rio costă 6.000 de dolari, o sumă într-adevăr mare impusă de organizatori pentru un asemenea serviciu, televiziunea publică va comenta ceremonia de la București.

De la Rio se vor comenta, asta intră în prețul inițial al drepturilor, cele mai multe dintre competițiile la care participă românii."

Probleme tehnice

"Fiind mică, de doar 8 oameni, delegația TVR are tot felul de probleme logistice și tehnice de rezolvat, pe care le împart comentatorii, cameramanii și reporterii.

Acum două zile, rămăseseră fără semnal în IBC, centrul dedicat televiziunilor.

„Ce facem?”.

Alături de TVR era televiziunea cubaneză de stat, care a venit și cu oameni de tehnic.

„Cerem de la cubanezi, asta e!”, a sunat răspunsul și cubanezii le-au dat, cu împrumut, un cablu care mai apoi le-a fost returnat. (...)"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu