Skip to main content

PRESA DE AZI. Trecerea în nefiinţă a Reginei Ana, pe prima pagină a ziarelor de azi. Adevărul: „România fără Regină”

 
PRESA DE AZI. Trecerea în nefiinţă a Reginei Ana, pe prima pagină a ziarelor de azi. Adevărul: „România fără Regină”

Moartea reginei Ana, soţia Regelui Mihai I, este principalul eveniment tratat în primele pagini ale ediţiilor de azi. „România fără Regină” titrează Adevărul, în vreme ce Evenimentul zilei aduce în atenţia publică situaţia în care se află Guvernul şi liderii politici, care încă dezbat „dacă trebuie sau nu organizate funeralii de stat, aşa cum s-ar pregăti în cazul unor foşti conducători ai României.”

Publicitate

Adevărul deschide ediţia de azi cu titlul: „România fără Regină

Cotidianul scrie astăzi despre viaţa Reginei Ana: „Soţia Regelui Mihai a murit în Elveţia, la vârsta de 92 de ani. S-a născut pe vremea tramvaielor trase de cai, a luptat în Al Doilea Război Mondial, a trăit aproape şapte decenii alături de Regele Mihai şi au avut împreună 5 fiice. S-a stins într-un spital din Elveţia, după o lungă suferinţă, la vârsta de 92 de ani.”

România liberă: „M.S. Regina Ana a murit la vârsta de 92 de ani

„Regina Maria a României a murit ieri, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia, a anunţat Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regele Mihai I”, notează RL în deschiderea ediţiei de azi.

Libertatea: „Ultimul drum la castel

Cotidianul scrie azi în prima pagină că „trupul neînsufleţit al Reginei Ana, care s-a stins ieri într-un spital elveţian, va fi depus la Peleş, urmând să fie înhumat la Curtea de Argeş.”

Evenimentul zilei titrează azi că „Guvernul şi liderii politici nu ştiu cum s-o îngroape pe Regina Ana

„Regina Ana, soţia Regelui Mihai I,a murit, luni, la Spitalul din Morges, în Elveţia, la 92 de ani. Potrivit unor surse din Executiv, Guvernul urmează să decidă că ziua în care regina va fi înmormântată la curtea de Argeş, 13 august, să fie zi de doliu naţional. Executivul dezbate însă dacă trebuie sau nu organizate funeralii de stat, aşa cum s-ar pregăti în cazul unor foşti conducători ai României”, conchide Evz.

Click!: „Ultima regină a României a murit la 92 de ani, în Elveţia

„Casa Regală a României este în doliu. Soţia Regelui Mihai I s-a stins din viaţă în Elveţia, la 92 de ani. Ea va fi înmormântată la Curtea de Argeş”, scrie ziarul tabloid în prima pagină de azi.

Paginademedia.ro prezintă în continuare titlurile presei de astăzi.

Gazeta sporturilor: „Budescu e semnat

„Becali s-a înţeles cu fostul atacant al Astrei, dar contractul va fi oficializat doar dacă Steaua trece de Sparta Praga şi se poate baza pe încasări de 8 milioane de euro de la UEFA.”

Libertatea: „Maia o pregăteşte de nuntă!”

„Bunica Simonei Halep confirmă căsătoria sportivei cu fiul lui Teia Sponte. Simona Halep, cea care a crescut-o pe campioana de la Montreal şi i-a dat numele, ne-a dezvăluit secretele intime din viaţa tenismenei, într-un interviu exclusiv, plin de savoare.”

România liberă: „Partidele votează, Cioloş plăteşte!

„În plin an electoral, Parlamentul a aprobat mai multe legi care vizează majorări de salarii, pensii sau ajutoare sociale. Deşi este condus de un premier independent, Guvernul nu s-a împotrivit deciziei majorităţii parlamentare, anunţând că a găsit bani necesari.”

Click!: „Gheorghe Turda, părăsit de iubită înainte de nuntă

„După cinci ani de iubire, povestea de dragoste dintre Gheorghe Turda şi logodnica lui, Lucia Lazăr, a ajuns la final. Deşi în urmă cu doi ani spunea că va îmbrăca costumul de ginere, artistul va rămâne în aceleaşi straie maramureşene, după ce mama Alinei Puşcaş i-a spus ‘Adio!’.”

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Popescu Popescu
    In nefiinta sa mergi tu, Daniel Puisor! Nefiinta sti ce inseamna? Foloseste de "Trecerea la cele vesnice"!

Trimite un comentariu

sus