Skip to main content

Adelin Petrișor, prea vedetă pentru TVR 60 și prea puțin celebru pentru site-ul tvr.ro

 
Adelin Petrișor, prea vedetă pentru TVR 60 și prea puțin celebru pentru site-ul tvr.ro

Jurnalistul Adelin Petrișor a povestit pe blogul său două întâmplări care implică "orgoliile din TVR", pe care le-a catalogat invers proporționale cu ratingul postului public ("mic"). 

Publicitate

În textul intitulat „Despre orgoliile din TVR, uşor amuzat“, Adelin Petrişor a relatat o situație recentă în care a fost implicat.

Jurnalistul spune că a acordat un interviu pentru campania „TVR 60“, în care a vorbit despre războaiele din care a transmis pentru Televiziunea Publică, dar ulterior șeful său ar fi intervenit pe lângă producătorul campaniei și pe lângă șeful acestuia pentru a-i convinge să scoată materialul pe motiv că „trebuie să mai fie promovaţi şi alţii“.

TVR a transmit un punct de vedere oficial cu privire la dezvăluirile făcute de Adelin Petrişor, potrivit Adevărul.ro.

„Pe lângă distrugerea provocată de factorul economic, TVR este distrusă şi de fiecare zvon, vorbă urâtă, acuză, minciună.

Referitor la situaţia pe care colegul nostru, Adelin Petrişor, a semnalat-o pe blogul personal, vă informăm că, având în vedere informaţiile din acest moment, considerăm că jurnalistul Adelin Petrişor şi producătoarea emisiunii, Cristina Ţilică, ar fi trebuit să informeze superiorii celor despre care consideră că i-au oprit să îşi desfăşoare activitatea. Dorim ca TVR şi cei din conducerea televiziunii să funcţioneze de bună credinţă şi cu profesionalism, nu de frica presei sau a blogurilor." Declarația Irinei Radu, președinte director-general, pentru ziarul Adevărul, în articol.

Contactat de Paginademedia.ro, Claudiu Lucaci, șeful Știrilor TVR, a spus că așteaptă punctul de vedere oficial al TVR după verificarea internă care este în desfășurare și abia apoi va oferi o declarație cu privire la acest subiect.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, textul scris de Adelin Petrişor, pe blogul său.

"În urmă cu câteva săptămâni am fost sunat de o colegă de la TVR 1 care m-a rugat să îi dau un interviu pentru un material de 4 minute ce trebuia să apară în campania “TVR 60”. Urma să vorbim despre războaiele din care am transmis pentru Televiziunea Publică, despre interviurile cu Yasser Arafat, cu Arkan (nedifuzat de TVR pe motiv că era … terorist), despre experiența din Coreea de Nord.

Am filmat interviul săptămâna trecută. Am filmat pe turnul TVR pentru că fata nu a primit aprobarea să înregistreze la știri.

Nu m-am obosit să văd de ce nu a primit aprobarea, deși mi s-a părut hilar. Filmam tot pentru TVR, nu pentru o altă companie. În fine, am zâmbit și mi-am văzut de treaba mea.

Ulterior, am aflat că fata nu a primit nici aprobare pentru a folosi imaginile din arhiva știrilor, imagini filmate de mine și la care făceam referire în interviu. Am rămas cu gura căscată. De ce nu primise aprobare? Pentru că șeful meu era nemulțumit că nu fusese consultat atunci când producătorul acelui segment ne alesese pe Mihai Constantin și pe mine pentru interviuri.

Șeful meu a cerut să vorbească cu șeful producătorului. După câteva zile, fata m-a sunat și mi-a spus că nu mai poate difuza materialele filmate cu Mihai și cu mine. Șeful meu i-a convins pe șefii ei că amândoi am apărut prea mult și trebuie să mai fie promovați și alții. :)))

Inițial, am vrut să vorbesc cu șeful meu, însă mi-am zis că n-are rost să-mi stric zen-ul. Le-am povestit unor colegi, am râs și mi-am văzut de ale mele. Poate voi avea o șansă la “TVR 70”. Cine știe? :))))

P.S. Să nu uit. Șeful meu este fix acel șef care m-a scos de pe pagina de “vedete” a TVR pe motiv că nu sunt prezentator. Omul avea dreptate, nu prea sunt. Oricum, ștergerea din site m-a distrus. Nici mama nu mai știe cine sunt.

*Orgoliile și ratingul (mic) sunt invers proporționale."

Irina Radu, președinte-director general al TVR:

„Nu cred că în ultimul an de zile, de când mă aflu la conducerea instituţiei, cineva a fost oprit să se exprime sau să aducă anumiţi invitaţi.

Regret că nu învăţăm că de 26 de ani, pe lângă distrugerea provocată de factorul economic, TVR este distrusă şi de fiecare zvon, vorbă urâtă, acuză, minciună etc.

Poate că Adelin are dreptate – vom verifica. Noi putem să rezolvăm probleme. Înainte să le… externalizăm. Să nu se creadă că cer cuiva să ascundă situaţii. Dimpotrivă. Cer doar să schimbăm lucrurile. Şi, cu această ocazie, am decis să avem şi noi un "star manager", ceea ce TVR nu a avut niciodată. Când ai un plan de carieră cu vedetele tale, nu se mai discută subiectiv.

Cred că fiecare întâmplare de acest gen trebuie să lase în urmă o decizie de schimbare, aşa încât să nu mai apară aceleaşi probleme. În acelaşi timp, dacă cineva a luat decizii incorecte sau nemotivate, acestea se vor corecta sau revizui“, a mai adăugat PDG al TVR, potrivit Adevărul.ro.
 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu