Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Românii, indignați de greșeala ambulanței din cazul Gyuri Pascu. Peste zece mii de români au distribuit textul lui Tolontan

 
BLOGOSFERĂ. Românii, indignați de greșeala ambulanței din cazul Gyuri Pascu. Peste zece mii de români au distribuit textul lui Tolontan

BLOGOSFERĂ. Diagnosticul greșit - atac de panică - pus de ambulanță lui Gyuri Pascu, înainte cu două ore de decesul acestuia, a indignat social media. Articolul lui Cătălin Tolontan, cel care a dezvăluit eroarea, a circulat intens pe Facebook.

Într-o singură zi, au fost peste 10.000 de distriburi ale articolului publicat pe Tolo.ro, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro

Publicitate

Topul celor mai distribuite materiale din blogosferă (share plus like), miercuri, 28 septembrie:

1. Tolo.ro, În noaptea morții, Gyuri Pascu chemase la ora 3 o ambulanță care i-a pus diagnosticul de "Atac de panică". La 5 a murit de inimiă! Reacția SMURD: Era în stop cardiac când am ajuns noi - 10.943 shareuri și like-uri pe facebook;

"Cu doar două ore înainte, în noaptea de duminică spre luni, 25 spre 26 septembrie, Gyuri Pascu și fosta lui soție, în casa căreia se afla, au făcut un prim apel de urgență la 3 și jumătate.

”Cei de la 112 au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat”, a spus o sursă a ziarului, chiar de la Ambulanța București.

Peste mai puțin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei mașini: două de la SMURD și oambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București.

Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat."

2. Printesaurbana.ro, Când un prinț de trei ani nu bate palma cu un premier... - 5523 shareuri și like-uri pe facebook;

"Acum două zile, la sosirea oficială a familiei regale britanice în Canada pentru o vizită oficială de o săptămână, prințul George al Marii Britanii a refuzat să bată palma cu premierul Canadei, în timp ce mama și tatăl puștiului de 3 ani, Ducele și Ducesa de Cambridge, ce să vezi, nici nu i-au bătut obrazul micului „răsfățat”, nici nu l-au obligat să dea mâna, nici nu s-au justificat față de adultul care a rămas cu mâna întinsă, și-au văzut liniștiți de conversația lor, fără ca „incidentul” să îi tulbure vreun milimetru.

Eeei, ia să se fi întâmplat treaba asta la noi, la același nivel! Să nu vrea băiețelul președintelui Johannis (da, știu că n-are, facem un exercițiu de imaginație) să bată palma cu premierul Franței, pfoai, păi nu erau crucificați părinții răzgâiatului, că nu știe să fie politicos la trei ani? Nu apăreau pe la televizor toți psihologii să explice cum noua generație de odrasle crescute cu respect se vor transforma în tirani și dictatori?"

3. Biziday.ro, Ciolo, nu mă dezamăgi! - 4291 shareuri și like-uri pe facebook;

"Nici n-apucarăm bine să gustăm din coliva politică a domnului Vasile Blaga că, văd toată lumea a sărit pe Dacian Cioloș să facă bine și să preia PNL-ul. Că acum e momentul, zic analiștii apropiați de PNL, că de aia l-au luat pe Blaga, ca să-i facă loc lui Cioloș, zic ai de la PSD, înlăcrămați brusc de situație. (...)

Ce ar zice acești români dacă domnul Cioloș s-ar răzgândi acum în privința promisiunii făcute, aceea de a nu candida și de a nu se asocia politic cu nimeni până după alegerile din 2016?

Poate că l-ar vota, sau poate că nu, dar sigur ar fi dezamăgiți. A promis că nu se bagă, apăi dacă se bagă cine îl mai crede data viitoare? Dacian Cioloș ar deveni acum la fel ca toți ceilalți politicieni – un mincinos."

4. Blogurile Adevărul, Propaganda sovietică şi bancnota băgată în jartiera Cuminţeniei, de Georgeta Condur - 441 shareuri și like-uri pe facebook;

"Şi pentru că, într-adevăr, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată, să începem chiar cu adevărul legat de Brâncuşi: dacă Uniunea Sovietică nu ne-ar fi „ajutat” să reconstruim social ţara, România ar fi avut acum 200 de lucrări ale sculptorului şi atelierul său din Paris, pe care acesta se oferise să le lase moştenire statului român. Dar în 1951, sub un regim instalat de sovietici şi având la bază ideologia URSS, statul a refuzat oferta.

Cum s-a reconstruit social România cu ajutorul Uniunii Sovietice, prin băgarea elitelor în puşcării şi distrugerea fibrei morale a naţiei, e o altă poveste." 

5. Blogurile Adevărul, O insolenţă cu tâlc a Ambasadei Rusiei, de Liviu Avram - 521 like & share

"Gestul e de o insolenţă fără seamăn. Comis cu alte mijloace tehnologice, el este de aceeaşi factură cu cel – contestat, dar recunoscut de autor în propriile-i memorii – făcut de Nikita Hruşciov în 1960, la Adunarea Generală a ONU, când liderul sovetic şi-a scos un pantof şi a bătut cu el în pupitru - fără ca istoria, neglijentă, să mai consemneze şi condiţia în care i se găseau ciorapii.

În al doilea rând, contra-videoclipul ambasadei conţine o serie întreagă de falsuri istorice flagrante, chiar dacă le privim din perspectivă ruso-sovietică.

Nu cred că promotorii textelor de mai sus nu cunosc falsitatea ideilor pe care le propagă, ci dimpotrivă, ei ştiu bine ce au pus acolo şi au făcut-o deliberat, provocator chiar. Doar asta este una dintre armele eficiente ale propagandei: o minciună este cu atât mai convingătoare cu cât este mai sfruntată."


 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu